Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kamersteiger | Schilderen op hoogte

Werken op hoogtes in huis: een kamersteiger is de oplossing!

Ben jij dol op klussen in huis? Schilder je het liefst elke week de muren een ander kleurtje? Dan hebben we een paar slimme tips voor jou! Een kamersteiger is een eenmalige investering die je heel veel tijd gaat besparen.

Kamersteiger | Stek Magazine

Voorbereidingen schilderwerk

We willen allemaal ons interieur en huis zo mooi mogelijk maken en houden. Met stipt op de nummer 1 van klussen in huis staat schilderen. Elke ruimte knapt op van een frisse witlaag of trendy kleurtje. En alhoewel het resultaat heel veel voldoening geeft, is vaak al het voorbereidende werk een belemmering. Meubels aan de kant zetten of goed met folie bedekken. De vloer moet beschermd worden. Alles afplakken wat geen verflaagje mag hebben, eventueel nog schuren en natuurlijk stofvrij maken. Voordat je kan beginnen, gaat er al heel wat tijd in zitten. Een goede voorbereiding zorgt er natuurlijk wel voor dat het resultaat optimaal is en je achteraf niet eindeloos bezig bent om verfspatjes weg te poetsen. Dus zorg voordat je gaat schilderen voor voldoende folie, wegwerphandschoenen, afplaktape van goede kwaliteit en maak één punt centraal om al je materialen te verzamelen en aan het einde van de dag weer op te bergen.

Van koetshuis naar familiehuis - Binnenkijker

Kamersteiger kopen

Wanneer je alle voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd om te beginnen. Schilder je regelmatig of ben je bezig om te verbouwen? Denk dan eens aan een kamersteiger. Je ziet vast vaak steigers buiten om woningen te schilderen maar ze zijn er ook voor binnen. De constructie zit iets anders in elkaar. De buitensteiger bestaat uit losse onderdelen die je in elkaar moet zetten. Kamersteigers zijn uitvouwbaar dus ook in je eentje kan je een kamersteiger opzetten. Een groot voordeel is dat je heel gemakkelijk een plafond kan schilderen zonder steeds boven je eigen hoogte te hoeven reiken. Maar ook het bevestigen van bijvoorbeeld lampen wordt een stuk eenvoudiger. Een ladder kan natuurlijk ook maar deze moet je steeds verplaatsen en is veel minder stabiel om op te staan. Neem eens een kijkje bij kamersteiger van steigervoorweinig.nl Je kan ze hier ook tweedehands kopen en in verschillende maten. Zo heb je na al je voorbereidingen, je schilderklus in no-time geklaard en hangen die mooie lampen en accessoires snel zodra de verf gedroogd is. Opruimen en genieten van je vernieuwde interieur!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.