Stek Woon & Lifestyle Magazine
Elektra en licht regelen voor een nieuwbouwhuis | Stek Magazine

Eenvoudig gas, elektra en licht regelen

Ga je binnenkort verhuizen of een nieuwbouwhuis laten bouwen? Begin dan met de keuze voor gas, elektra en licht. Er valt namelijk genoeg te kiezen en hoe eerder je dat doet, hoe meer winst er te behalen is. Eenvoudig gas, elektra en licht regelen doe je met een goed plan!

Aansluitingen in de keuken

Op zich is het laten aansluiten van gas en elektra niet ingewikkeld. Maar wanneer je een nieuwbouwhuis laat bouwen of je huis volledig gaat verbouwen is het slim om al voor de start in kaart te brengen met welke apparaten en producten je wil gaan werken. Er zijn de laatste jaren behoorlijk veel noviteiten gekomen in de keuken. Zoals bijvoorbeeld of je op gas of elektra gaat koken. Kies je voor een afzuigkap of wil je deze weggewerkt hebben in het aanrecht?

Elektra en licht regelen voor een nieuwbouwhuis | Stek Magazine

Zet bij al je wensen ook meteen de kosten voor gas en elektra van de verschillende apparaten op een rijtje. Vergelijk ook merken onderling. De aanschaf van een nieuwe oven kan voordelig zijn maar het verbruik kan juist heel ongunstig zijn. Dan loont het om iets meer te besteden en uiteindelijk op de lange termijn te besparen.

Elektra en licht regelen voor een nieuwbouwhuis | Stek Magazine

Besparen op verwarming

Een wellness in huis is helemaal in. Maar gaat dat dan niet ten koste van het milieu? Die lange douches en volle baden? Ook hier kun je slim kiezen. Er is tegenwoordig genoeg keuze in waterbesparende douches en zelfs toiletten. Ook bij baden kun je kiezen uit een groot bad maar veel minder diep waardoor het watergebruik en dus ook het verwarmen van het water beperkt wordt. Omdat je bij een nieuwbouwhuis nog alle keuzes kan maken, is het verstandig om verschillende boilers met elkaar te vergelijken. Hoe groter de inhoud, hoe langer het duurt om het water te verwarmen en warm te houden. Hetzelfde geldt voor de radiatoren. Zo zijn er duurzame en zuinige uitvoeringen, zoals Low-H2O radiatoren. Deze zijn beter voor het milieu maar bieden voldoende comfort en warmte. Ook als je flink gaat verbouwen kan het vervangen van de radiatoren een grote kostenpost zijn maar uiteindelijk je wel een flinke besparing opleveren. En niet te vergeten een veel mooier interieur!

Elektra en licht regelen voor een nieuwbouwhuis | Stek Magazine
Jaga radiatoren

Meten om te besparen

Ga je het gas en licht laten aansluiten? Kijk dan meteen naar een systeem waarbij je eenvoudig bij kan houden hoeveel je verbruikt. Je hebt veel keuze uit slimme thermostaten die je eenvoudig met je smartphone kunt bedienen. Ook vanaf een afstand. Zo zorg je ervoor dat je niet overbodig gas en licht verbruikt. Neem in je (ver)bouwplan ook direct je verlichtingsplan op. Zo voorkom je dat je achteraf overal onnodige draden krijgt. En daarbij kun je meteen de keuze maken voor spaarlampen, LED-lampen en zonne-energie.

Kortom, gas, elektra en licht regelen is heel eenvoudig wanneer je vooraf goed in kaart brengt wat je allemaal gaat gebruiken en hoeveel stroom en energie alles met zich meebrengt. Alleen dan kun je de juiste keuze maken en zorgen dat jouw (nieuw)bouwhuis hierop is afgestemd.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.