Stek Woon & Lifestyle Magazine
trap bouwen

Waarom je het bouwen van je trap aan een specialist overlaat

Bij het bouwen en het inrichten van je woning is er steeds meer wat je zelf kunt doen met een beetje hulp van handleidingen en het internet. Vloeren leggen, daken bedekken, muren schilderen, allemaal zijn het dingen die steeds vaker zelf gedaan wordt door de huiseigenaar. Hierdoor denk je misschien over het bouwen van een trap dat het ook wel een makkie zal zijn. Toch is het verstandiger om dit karwei aan de specialist over te laten.

Een traplift die past bij je interieur

Meten, meten, meten

De grootste reden waarom je het bouwen van je trap beter aan een specialist over kan laten is het feit dat het bouwen van een trap bijna volledig om het uitmeten van de trap en de berekeningen erachter gaat. Vervolgens moet alles nauwkeurig uitgetekend worden en uitgevoerd worden. Bij dit alles moet ook nog eens rekening gehouden worden met de regels uit het Bouwbesluit. Voor de sommige Nederlanders is het trekken van een recht lijntje al lastig, dit is eigenlijk onbegonnen werk. De gemiddelde trappenmakerij heeft voor dit proces doorgewinterde professionals in dienst die gebruik maken van de nieuwste software om berekeningen te maken en bouwtekeningen zo precies mogelijk te tekenen. Ook de materialen worden dan precies op maat voor jouw trap geleverd en gemonteerd.

Een traplift die past bij je interieur

De jarenlange ervaring

Bij de bouw van een huis is er al genoeg om over na te denken. Het is zeker geen verkeerd idee om meer in eigen handen te nemen omdat het kosten kan besparen maar niet alles is het waard om je tijd en moeite in te steken. Er zijn al eeuwenlang mensen nodig die trappen maken en vaak blijft de kennis en ervaring opgedaan door de jaren diep in het personeel van een trappenmaker bewaard. Door deze ervaring is de trap binnen de kortste keren gebouwd en kun je verder met de rest van de bouw en de inrichting van je huis zonder zorgen over de trap.

Trap bouwen: trap verven | Stek Magazine

De vorm en de materialen

De ervaring en expertise van een specialist hebben nog meer nut dan alleen snelheid en efficiëntie. Ze kunnen van grote waarde zijn bij het kiezen van de vorm van je trap en de materialen die voor je trap gebruikt worden. Het kiezen van de vorm van de trap is belangrijk, je kunt veel ruimte besparen door de juiste soort trap te kiezen. Een trappenspecialist heeft ook vaak langlopende connecties met leveranciers van de materialen, waardoor kwalitatief goede materialen makkelijker en goedkoper geleverd kunnen worden. Het advies kan het verschil maken tussen een normale trap en een duurzame trap met vele extra functies.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.