Stek Woon & Lifestyle Magazine
prefab dakgoot

4 redenen waarom mensen een gevel bekleden met kunststof

1. Nooit meer schilderen

Doordat gevelbekleding aan de buitenzijde van een woning zit, wordt dit materiaal blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden in Nederland. Hout is hier gevoelig voor, waardoor je het eens in de zoveel tijd moet onderhouden. Zo moet je het materiaal eens in de zoveel jaar van een nieuw likje verf voorzien. Bij kunststof gevelbekleding is schilderen verleden tijd. Dit materiaal is namelijk niet gevoelig voor de wisselende weersomstandigheden, waardoor kunststof het hele jaar door zijn mooie uitstraling behoudt. 

Gevel bekleden keralit kunststof

2. Lange levensduur

Een tweede reden waarom mensen (een deel van) hun gevel bekleden met kunststof, is omdat dit materiaal een lange levensduur heeft. Zo gaat het bijvoorbeeld aanzienlijk langer mee dan hout. In de aanschaf is kunststof misschien wat duurder, maar op de lange termijn is men goedkoper uit. Het materiaal hoeft immers minder snel vervangen te worden. Extra bijkomstigheid is dat je vaak profiteert van een lange garantie. Dit hangt overigens wel af van het product waarvoor je kiest. Op Keralit gevelbekleding zit bijvoorbeeld 10 jaar garantie. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken wanneer er binnen deze periode gebreken ontstaan aan de kunststof gevelbekleding.

3. Verhoogt de woningwaarde

Hierboven noemden we al dat Keralit duurder kan zijn in de aanschaf dan andere soorten gevelbekleding. Als je hierdoor aan het twijfelen komt, denk er dan over na dat Keralit gevelpanelen de waarde van de woning verhoogt. De voornaamste reden hiervoor is dat kunststof een lange levensduur heeft. Doordat kunststof duurzaam is, gaat het over het algemeen jaren mee. Vandaar dat dit de woningwaarde ten goede komt. 

Gevel bekleden keralit

4. Past bij iedere woning

Sommige mensen denken dat kunststof alleen bij specifieke woningen past, maar dat is niet het geval. Het past in principe bij iedere woning. Dit komt doordat de mogelijkheden op het gebied van Keralit gevelpanelen vandaag de dag nagenoeg eindeloos zijn. Zo zijn er talloze modellen en verschillende kleuren. Kunststof gevelbekleding is tegenwoordig ook te koop met houtnerf, waardoor het bijna niet van hout te onderscheiden is.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.