Stek Woon & Lifestyle Magazine
screens voor de ramen

Vijf voordelen van kunststof kozijnen

Ga je binnenkort verbouwen of verhuizen? Dan is het de moeite waard om je verdiepen in de voordelen van kunststof kozijnen. We zetten er 5 voor je op een rijtje.

#1 In veel kleuren

Het vervangen van kozijnen en of deuren geeft je huis een totaal nieuwe en frisse look. Zowel van buiten als van binnen. Het voordeel van kunststof kozijnen en deuren is dat je ze in heel veel kleuren kan uitkiezen. Waar je met verf altijd moet afwachten hoe de kleur in het echt wordt, weet je dat bij kunststof vooraf. Zo kun je ook gemakkelijk bijvoorbeeld je raambekleding al uitzoeken. Ook kun je deuren, schuifpuien en afwijkende raamformaten in kunststof bestellen. Zo heb je alles in precies dezelfde uitstraling en precies dezelfde kleur.

#2 Geen onderhoud

Misschien wel 1 van de meest belangrijke voordelen van kunststof kozijnen is het onderhoud. Of liever gezegd het gebrek aan onderhoud. Je maakt ze eenvoudig schoon door ze af te nemen met water en een doekje. In tegenstelling tot houten kozijnen scheelt het enorm veel onderhoud. Houten kozijnen moet je eens in de zoveel jaar tenslotte opnieuw schilderen. En vaak zijn kozijnen niet eenvoudig om te bereiken en heb je bijvoorbeeld ook een stellage nodig. Het scheelt dus heel veel werk en geld aan schuren, verf en arbeid. En tegenwoordig kun je kunststof kozijnen ook verkrijgen met een houtstructuur. Ook voor de looks hoef je het dus niet te laten!

voordelen van kunststof kozijnen

#3 Goede isolatie

Als we het over besparen hebben op onderhoudskosten kunnen we daar nog meer voordelen van kunststof kozijnen aan toevoegen. Ze hebben namelijk een heel goede isolatie. Je kan ze eenvoudig precies op maat bestellen waardoor ze perfect aansluiten en dus niet tochten. En dat scheelt natuurlijk weer op de stookkosten. Daarnaast zijn kunststof kozijnen geluiddicht. Veel voordelen dus. Mocht je je afvragen of ze ook goed scoren op het gebied van ventilatie, dan is het antwoord: ja! Door het gebruik van bepaalde materialen en systemen zijn ze ook voorzien van ventilatie.

binnendeuren

#4 Lange levensduur

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen wil je ook weten of het duurzaam is. Wist je dat kunststof kozijnen wel 50 jaar mee kunnen gaan? Een ideale investering dus om je huis een upgrade te geven. Waar je houten kozijnen op termijn moet vervangen hebben kunststof kozijnen dus een veel langere levensduur.

#5 Snel leverbaar

Als we iets nieuws willen in ons huis, dan willen we het graag ook zo snel mogelijk. Over het algemeen zijn kunststof kozijnen snel leverbaar. Je kan vaak via een configurator de precieze formaten en kleuren van je deuren, kozijnen en of schuifpui online invoeren. De levertijd is veelal binnen een week. Een belangrijk voordeel dus van kunststof kozijnen voor de planning van je verbouwing.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.