Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken in een villa ontworpen door Remy Meijers

Dat we fan zijn van de interieur ontwerpen van Remy Meijers is geen geheim. Alles is even mooi en perfect in balans. We nemen een kijkje in een villa ontworpen door Remy Meijers. Kijk je mee?

Woonruimte verdubbeld

Meer ruimte was de nadrukkelijke wens van de eigenaar van deze villa in Vleuten. Een gemakkelijke opgave was dat niet, want in het oorspronkelijke woongedeelte was dit niet te vinden. Interieurarchitect Remy Meijers vond een oplossing in de voormalige schuur. Door die bij het woonhuis te trekken, is het woonoppervlak bijna verdubbeld.

villa ontworpen door Remy Meijers

villa ontworpen door Remy Meijers

Ruimte voor daglicht

Vooral het open karakter van de ruimte is benut – en dat wordt nog eens versterkt door de glazen façade aan de noordzijde. Die zorgt er niet alleen voor dat alle woonfuncties op de diepe tuin gericht zijn, maar ook dat daglicht in het interieur alle ruimte krijgt. Doordat de oorspronkelijke spanten gehandhaafd zijn, is het landelijke karakter van de schuur nog altijd voelbaar.

villa ontworpen door Remy Meijers

Villa Remy Meijers

Eigen domein

De master bedroom met bad- en garderobekamer bevindt zich op de begane grond van de oorspronkelijke boerderij. De eerste verdieping is het domein van de kinderen. Naast drie slaapkamers is er een badkamer met even zoveel wastafels.

Villa Remy Meijers

Villa Remy Meijers | Stek Magazine

Wil je nog meer mooie projecten bekijken van Remy Meijers? Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten uit waar hij trots op is. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge. De tweede is een benedenwoning aan de singel. Zijn derde keuze is een penthouse in Amsterdam. In zijn vierde keuze licht hij een appartement toe aan de Vecht. Het voormalige jongensinternaat werd een hedendaags en comfortabel interieur. En de laatste van deze vijf stijlvolle interieurs is een villa, gelegen nabij Utrecht.

Fotografie: René Gonkel
Tekst: Paul Geerts

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.