Stek Woon & Lifestyle Magazine
Wonen aan het vondelpark | Stek Magazine

Binnenkijken: Wonen aan het Vondelpark

Ben en Sheila wonen aan het Vondelpark in Amsterdam. Een geweldige plek. Niet voor niets is het favoriete plekje van Sheila de vensterbank met een geweldig uitzicht op het Vondelpark. De karakteristieke woning uit 1890 kreeg van Sheila een metamorfose toen zij drie jaar geleden met Ben ging samenwonen. Een prachtig ingerichte woning die rust uitstraalt middenin de drukke stad.

Alle foto’s van het door Sheila ingerichte huis en het interview vind je in editie 2-2018 van Stek Magazine. Nog geen Stek Magazine app? Download de app en alle edities gratis in Google Play of in de Apple App Store 

Wonen aan het vondelpark

Benieuwd naar de tips van Sheila over trends en haar favoriete merken? Lees dan hieronder verder!

Wonen en werken

Sheila verliet drie jaar geleden het Zuiden van het land om samen te gaan wonen met Ben in Amsterdam. Ze kon haar baan als grafisch vormgever voor haar werkgever in het Zuiden behouden en werkt nu drie dagen vanuit huis. “Met een meeting via ‘Skype’ bespreken we alles net zo snel en makkelijk als tijdens een live vergadering”, vertelt Sheila.

Wonen aan het Vondelpark

“Naast de drie dagen die ik thuis werk volg ik ook twee dagen een opleiding aan de Vogue Academie richting interieurstyling. Ik vind die combinatie van thuiswerken en twee dagen naar de opleiding erg plezierig. Het voordeel van mijn achtergrond als grafisch vormgever is dat ik gewend ben om met programma’s zoals Photoshop en Illustrator te werken. Ik kan dan ook mooie presentaties maken voor mijn interieuropdrachten en adviezen. Tot nu toe heb ik een paar verkoopstyling-adviezen verzorgt. Het leuke daarvan is dat mensen heel verrast reageren en zeggen: zo hadden we het ook wel kunnen doen. Een wat groter project was de horecastyling voor een café in een voormalige bloemenzaak. Bij zo’n project kan je ook lekker ‘out of the box’ denken en je creativiteit kwijt.”

Overal is inspiratie

Sheila vindt het zelf best leuk om trends te volgen. Ze doet haar inspiratie voor het interieur overal op. Sheila: “Ik kijk graag op Instagram, Pinterest, in woonbladen maar eigenlijk doe ik overal wel inspiratie op. Ook in winkels, in restaurants of gewoon een gek stofje wat ik ergens zie of verrassende kleurencombinaties. Als je maar goed om je heen kijkt, krijg je vanzelf ideeën. Mijn advies ten aanzien van het echt volgen van alle woontrends is om gewoon bij jezelf te blijven. Je kan tenslotte niet elke zes maanden alles overhoop halen en weer opnieuw inrichten omdat er een nieuw kleurtje hip is. Haal eruit wat je kan toevoegen zodat je basis gewoon goed is en goed blijft.”

Wonen aan het Vondelpark - BinnenkijkenWonen aan het Vondelpark

Trends: doen of laten

We zijn heel benieuwd wat Sheila iedereen aanraadt om in huis te halen voor 2018. “Kies voor grote meubels!”, zegt Sheila meteen. “Ga niet voor allemaal kleine meubeltjes maar denk vooral groot. Ook al heb je een kleine ruimte, kies een zo groot mogelijke bank uit die je kan plaatsen. Je zal zien dat je niet alleen een fijne comfortabele uithoek hebt maar dat alles juist ook ruim oogt. En daarnaast: ga voor kleur in huis!”

Wonen aan het Vondelpark - Binnenkijken

Favoriete merken

De werkplekken in huis maakte Sheila zelf van IKEA kasten en planken. Ook de keuken is door haar zelf getekend en ontworpen. Ze shopt verder graag bij Loods5 en heeft diverse spullen in huis van de merken House Doctor, Madama Stoltz, Fast Amsterdam en Dutch Bone. De kleur op de muren is van de Gamma (Gentle Green krijtverf). Het leuke stoeltje met de koeienvacht bij het bureau is van Project 99 in Amsterdam. Sheila: Zeker leuk om daar een keertje rond te neuzen. Ze maken zitting op stoelen van allerlei mogelijke bekleding zoals vachten maar ook van bijvoorbeeld bootzeil.”

Wonen aan het Vondelpark - Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.