Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x Binnenkijken met Remy Meijers

Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is. Allemaal totaal verschillend, maar duidelijk van zijn hand. Stijlvol en rustig. Remy licht ze toe. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge. De tweede is een benedenwoning aan de singel. Zijn derde keuze is een penthouse in Amsterdam. In zijn vierde keuze licht hij een appartement toe aan de Vecht. Het voormalige jongensinternaat werd een hedendaags en comfortabel interieur. En de laatste van deze vijf stijlvolle interieurs is een villa, gelegen nabij Utrecht.

Villa ontworpen door interieurarchitect Remy Meijers

Villa ontworpen door interieurarchitect Remy Meijers

“Veel licht, matte tinten en één groot meubel als statement: deze villa is tot rust gebracht.”

 

Villa in buitengebied Utrecht

Bij het interieur- en tuinontwerp van deze villa speelde de eigentijdse, geometrische architectuur een belangrijke rol. De uitstraling van het pand, de wensen van de opdrachtgever: aan Remy de taak om het allemaal met elkaar in balans te brengen. Hij koos voor een natuurstenenvloer, wat direct gevolg had voor de toegepaste materialen. Door de enorme raampartijen valt veel licht binnen. Ook daar is de materiaalkeuze op afgestemd.

Villa ontworpen door interieurarchitect Remy Meijers Villa ontworpen door interieurarchitect Remy Meijers

Vooral de combinatie van donker en licht eiken zorgt voor de nodige spanning en warmte in het interieur. Het tuinontwerp is op dezelfde manier gedaan. Net als de villa is die verdeeld in zones die ieder een eigen functie hebben, steeds in relatie tot het interieur.

Over Remy Meijers

Remy Meijers (1974) studeerde in 1995 cum laude af aan de afdeling Architectonische Vormgeving van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De kunst om evenwicht te creëren in de meest uiteenlopende ruimtes heeft interieurarchitect Meijers internationaal op de kaart gezet. Uitgangspunt in zijn werk is een totaalvisie: hij beperkt zich niet alleen tot de grote lijnen, maar verdiept zich ook in de allerkleinste details. Dat leidt tot interieurs die in al hun eenvoud een aangename rust uitstralen. Projecten van zijn hand omvatten herenhuizen, grachtenpanden, villa’s, penthouses, hotel en landgoederen. Daarnaast is hij als interieurarchitect verbonden aan RTL Woonmagazine.

Fotografie: René Gonkel

5 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.