Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zomerdekbed Stek Magazine

Verkoeling voor de warme dagen

Een strak blauwe lucht waaraan de zon schittert en hoge temperaturen. Het zijn weersomstandigheden waarvoor Nederlanders massaal naar het buitenland afreizen. Maar door het veranderende klimaat krijgt ook Nederland steeds meer met tropische dagen te maken. Dit draagt wellicht bij aan een optimaal vakantiegevoel. Maar tegelijkertijd kan de hitte je ook beperken in je dagelijkse bezigheden. Gelukkig zijn er diverse verkoelingsmogelijkheden verkrijgbaar. 

airco in huis

In huis een aangenamere temperatuur creëren 

Vooral in huis kan een hoge temperatuur je belemmeren. Zo kan het koken van een maaltijd onplezierig zijn als het heet is. En wat dacht je van je nachtrust? Eindeloos woelen en zweten omdat je niet in slaap kunt komen door de warmte? Het zijn de minder leuke kanten van de tropische dagen in Nederland. Gelukkig kun je de overlast van de hitte zelf beperken. Hoe je dit doet? Door te investeren in verkoelingsmogelijkheden. Schaf bijvoorbeeld een goede ventilator aan. Kies voor een plafondventilator voor boven je bed en ervaar weer een goede nachtrust. En plaats een tafelventilator op het aanrecht als je staat te koken. De ventilatoren zorgen voor een aangenaam briesje waardoor je minder last zult hebben van de hitte.

airco in huis

Afkoelen in jouw opzet- of opblaaszwembad

Zou je op een zonnige dag graag een kleurtje op doen in de zon? Maar laat de temperatuur het niet toe? Is het te warm om zonder verkoelingsmogelijkheden in de zon te gaan liggen? Investeer dan in verkoelingsmogelijkheden voor in de tuin! Kies bijvoorbeeld voor een mooi opblaasbaar zwembad. Of ga voor een opzetzwembad. De veronderstelling dat enkel mensen met veel geld een zwembad in de tuin kunnen hebben, is achterhaald. Eenieder kan gedurende de zomerse dagen van verkoeling in de achtertuin genieten. De verkrijgbare zwembaden zijn namelijk goedkoop. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk op te zetten. Wil je een zwembad kopen? Laat je dan verwonderen door het grote aanbod betaalbare zwembaden. Vind een zwembad dat in jouw tuin past en geniet van de verkoeling gedurende de warme dagen!

Andere verkrijgbare verkoelingsmogelijkheden

Ventilatoren en opzet- en opblaaszwembaden zijn slechts een greep uit de verkrijgbare verkoelingsmogelijkheden. Er zijn nog meer mogelijkheden als het om verkoeling gaat. Zo kun je in jouw achtertuin ook een opblaasbare jacuzzi plaatsen. Zo’n opblaasbare jacuzzi is net zoals de zwembaden goedkoop. En ook het opzetten en opbergen van de jacuzzi is heel eenvoudig. Wil je in huis de temperaturen naar beneden brengen? Vind je dat de ventilatoren niet voldoende verkoeling geven? Dan kun je het kwik naar beneden brengen met een mobiele airco. Zo’n verplaatsbare airco verkoelt daadwerkelijk de ruimte én is makkelijk verplaatsbaar. Hoe ga jij voor verkoeling zorgen bij hoge temperaturen?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.