Stek Woon & Lifestyle Magazine

Kan een huislift wel in mijn huis?

Een huislift moet niet worden vergeleken met een traplift. Het zijn namelijk twee andere dingen. Een huislift is een lift met deuren die jou naar boven en beneden kan brengen. Trapliften worden gemonteerd bij de trap en daar kan je op zitten. Het ziet er dus heel anders uit. Vraag je je af of je wel een huislift kan plaatsen in jouw huis? Blijf dan hieronder verder lezen voor meer informatie.

Binnendeuren

Huislift plaatsen

Over het algemeen zal een huislift gewoon geplaatst kunnen worden in een woning. Vroeger werden huisliften alleen geplaatst in nieuwe woningen. Door alle ontwikkelingen op het gebied van technologie is het nu mogelijk om een huislift te plaatsen in huizen die al ouder zijn en dat komt goed uit. Een adviseur komt dan langs om even te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het plaatsen van een huislift is ook helemaal niet zo ingewikkeld. Veel mensen denken dit wel, maar het valt allemaal wel mee. Er hoeft niet al te veel ruimte beschikbaar te zijn om de huislift te kunnen plaatsen. Het aanschaffen van een huislift kan dus een goede optie zijn voor mensen die minder mobiel zijn geworden. 

huislift | Werkplek hoekje | Stek Magazine

Huislift en veiligheid

Misschien vraag je je nu af of een huislift wel veilig is. Om die vraag te beantwoorden, zal je de veiligheidselementen van de huislift moeten bekijken. Veel veiligheidselementen van huisliften komen overeen met de veiligheidselementen van trapliften. Zo is het bijvoorbeeld hartstikke belangrijk dat er een noodknop aanwezig is bij een huislift. 

Om voorbereid te zijn op een noodsituatie, kan je ervoor kiezen om een huislift te kopen die voorzien is van een noodtelefoon. Zo kan je iemand bereiken als je hulp nodig hebt. Het is verder belangrijk dat de deuren van de lift voorzien zijn van een inklembeveiliging. Hierdoor weet je zeker dat er geen dingen klem zitten tussen de deuren en kan je de huislift veilig gebruiken. 

Een traplift die past bij je interieur

Voordelen van huislift

Het plaatsen van een huislift heeft voor veel mensen veel voordelen. Een huislift wordt over het algemeen geplaatst op het moment dat je niet meer goed kan bewegen. In dat geval ben je niet meer afhankelijk van andere mensen die jou moeten helpen. Je kan dan namelijk de huislift gebruiken en hierdoor hoef je niet ondersteund te worden als je de trap op en af wil lopen. 

Hiernaast kan je natuurlijk de huislift gebruiken als je een rollator hebt of in een rolstoel zit. Dit maakt een huislift erg aantrekkelijk, omdat je niet meer hoeft te verhuizen naar een andere woning. Verder hebben de meeste trappen een lange levensduur en dat betekent dat je er dus lang van kan genieten. Kortom, een huislift is een goede investering. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.