Stek Woon & Lifestyle Magazine

Verrijk je interieur met de tijdloze elegantie van de nieuwe Little Greene’s ‘National Trust Papers IV’ behangcollectie

Ben je op zoek naar subtiele veranderingen of een totale make-over? Behang biedt een ongekende veelzijdigheid om je interieur een frisse en unieke uitstraling te geven. Van het creëren van textuur en diepte tot het maken van een statement met gedurfde patronen en kleuren. Behang stelt je namelijk in staat om jouw persoonlijke stijl tot uiting te brengen en de sfeer van elke kamer uniek te maken. Met de nieuwe National Trust Papers IV collectie van Little Greene combineer je klassiek en modern in een hedendaags interieur.

Aderyn - Olive Colour
Aderyn
Aderyn - French Grey

Aderyn – Erddig ca. 1770
In de 18e eeuw was Erddig in Wales de thuisbasis van Philip en Elizabeth Yorke. Ze kozen handgeschilderd Chinees behang, rijk aan vogels en bloemen, voor de State Bedroom, bestemd voor belangrijke gasten. Het delicate ontwerp toont vogelparen als subtiele verwijzing naar de Chinese filosofie van tegengestelden. Bloemen zoals magnolia (schoonheid) en pioenroos (eminente) zijn symbolisch. Elementen uit het origineel zijn gebruikt om daarmee een veelzijdig en eigentijds vogel- en bloemendessin te creëren. Aderyn is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren.

Capricorn - Boringdon Green
Capricorn

Capricorn – (Begin 19e eeuw)
Geïnspireerd op historische Velay en Zuber-panelen uit de 19e eeuw. De handgeschilderde muurschildering toont weelderige landschappen met apen en tropische vogels. Beschikbaar in één neutrale kleur en drie variaties voor dynamiek. Wordt geleverd op een rol van 10 meter met drie panelen, elk tot 3,25 meter hoog.

Moderne klassiekers

Ontdek de perfecte combinatie van verleden en heden met Little Greene’s nieuwe behangcollectie: ‘National Trust Papers IV’. Deze serie van acht originele behangen brengt een vleugje Britse geschiedenis naar jouw interieur. Ze zijn namelijk allemaal direct geïnspireerd op de iconische behangen gevonden in National Trust-domeinen in het Verenigd Koninkrijk. Maar het gaat hier niet alleen om nostalgie; met slimme aanpassingen en verfrissende kleuren in Little Greene-stijl krijgen deze klassiekers een moderne make-over. Het resultaat? Een diverse mix van 42 unieke behangkleurstellingen die naadloos opgaan in hedendaagse interieurs. Of je nu kiest voor tijdloze elegantie of eigentijdse flair, ‘National Trust Papers IV’ geeft eindeloos veel mogelijkheden om accenten aan te brengen in elke ruimte.

Bamboo Floral - Heat
Bamboo Floral

Bamboo Floral – Kingston Lacy Estate ca 1790
Dit ontwerp is gebaseerd op kleine stukjes beschilderd Chinees behang, die gevonden zijn in Kingston Lacy Estate in Dorset. Geïmporteerd Chinees behang was namelijk enorm populair in dergelijke 19e-eeuwse landhuizen. Individuele elementen werden uitgesneden en bovenop behangpanelen geplakt om het behang een panoramische uitstraling te geven. Het is goed mogelijk dat de gevonden fragmenten overgebleven zijn van dat proces. Bamboo Floral is met oppervlaktedruk geproduceerd in vijf frisse kleurstellingen met elk een eigentijds kleuraccent.

Spring Flowers - Garden
Spring Flowers
Spring Flowers - Bombolone

Spring Flowers – Standen House ca. 1910
In het Verenigd Koninkrijk is Standen House in West Sussex één van de mooiste Arts & Crafts-huizen, ontworpen door Philip Webb met interieurs van William Morris. Dit kleine lentebloemenmotief is typerend voor de manier waarop ontwerpers uit die periode werden geïnspireerd door bloemen en gebladerte en hoe ze deze vormen stileerden om de natuur naar binnen te halen. Spring Flowers is verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen, waaronder twee zachte neutralen en vier opvallendere versies.

Samenwerken met National Trust, waarbij we deze geweldige, historische ontwerpen blootleggen en nieuw leven inblazen, is een hele eer voor ons allemaal bij Little Greene. De ontwerpen in deze collectie dateren onder andere uit 1770, maar zijn nog steeds actueel en krachtig. Het tonen van deze historische patronen in hun nieuwe kleurstellingen in hedendaagse interieurs geeft de behangontwerpen een nieuw leven. Zo kunnen we er nog jaren van genieten.

Ruth Mottershead, Creative Director Little Greene
Great Ormond Street - Galette
Great Ormond Street

Great Ormond Street ca. 1890 (Uit het Little Greene-archief)
Dit kleurrijke papegaaienmotief uit het Little Greene-archief is nieuw leven ingeblazen door nieuwe kleurstellingen. Het dessin is bijna geheel gebaseerd op één van de behanglagen, die verwijderd werden van de achterzijde van een kast op de begane grond van een 18e eeuws rijtjeshuis, dat tegenover het Great Ormond Street Children’s Hospital lag. Het ontwerp werd aan het einde van de 19e eeuw machinaal gedrukt op cellulosepapier. Great Ormond Street is verkrijgbaar in maar liefst zeven kleurstellingen.

Burges Butterfly - Hicks’ Blue
Burges Butterfly

Burges Butterfly – Knightshayes Court, Devon. ca. 1878
Burges Butterfly, die de muren van het boudoir in Knightshayes Court in Devon siert, is ontworpen door de Gothic Revival-architect/ ontwerper William Burges (1827-1881). Het dessin heeft een duidelijke relatie met een ander behang van dezelfde oorsprong, ‘Burges Snail’. Dit ontwerp heeft geen diepere historische associatie met Burges enige voltooide landhuis, Knightshayes Court, maar is enkel een ander patroon van Burges, beïnvloed door zijn passie voor de architectuur en kunst van middeleeuws Europa en Aziatisch design. Dit leuke, charmante behang is met oppervlaktedruk natuurgetrouw gereproduceerd in vijf eigentijdse kleurstellingen.

Exotische vogels en guirlandes

In nauwe samenwerking met Europa’s meest vooraanstaande liefdadigheidsinstelling voor historisch behoud, is elk ontwerp in de nieuwe ‘National Trust Papers IV’-collectie gebaseerd op authentieke patronen die zijn ontdekt in diverse historische woningen van National Trust. Als extra toevoeging is één behangontwerp uit het archief van Little Greene opgenomen, waarvoor nieuwe kleurstellingen zijn ontwikkeld. Door gebruik te maken van een breed scala aan druktechnieken, variërend van traditionele oppervlaktedruk tot geavanceerde digitale printers, omvat deze behangcollectie een rijke diversiteit aan ontwerpen, waaronder exotische vogels, gestileerde bloemen en guirlandes, ditsy-print bloemen en grootschalige tropische muurschilderingen.

Mosaic Trail – Fellbrig Hall ca. 1885
Een elegante bloemenguirlande met een geraffineerde tonale variatie. Er is weinig bekend over de geschiedenis van dit behangpapier, maar het is waarschijnlijk afkomstig van de ‘Aesthetic’- beweging (eind 19e eeuw). Het patroon bootst een tegelmozaïek na en heeft een charmante, informele afwerking met subtiele schaduweffecten. Mossaic Trail is gereproduceerd om het origineel te weerspiegelen in vier gedifferentieerde kleurvarianten. Door de oppervlaktedrukmethode wordt het mozaïekeffect nagebootst en de textuur en kleurschakeringen versterkt.

Ditsy Block – Felbrigg Hall ca. 1900
Dit aantrekkelijke bloemenraster is gevonden in Felbrigg Hall in Norfolk en is een van de interessantste behangpapieren op deze locatie. Het behang is afkomstig van een zolderkamer, wat vermoedelijk een voormalige personeelskamer was. Echter, in die tijd was dit een ongebruikelijke ruimte om een sierlijk behang te plaatsen. Het originele behangpapier is waarschijnlijk met houtblokken bedrukt en heeft geschilderde ‘vlechten’ aan de bovenkant van het dessin, die lijken op die van damasten meubels. Dit ontwerp is met oppervlaktedruktechniek geproduceerd om de originele productiemethode te weerspiegelen. Ditsy Block is verkrijgbaar in zes eigentijdse kleurstellingen.

National Trust Papers toepassen

Tot slot geven we je nog een paar tips om dit behang toe te passen in jouw interieur. In de uitgebreide ‘National Trust Papers IV’-collectie vind je altijd wel een dessin in de kleurstelling wat past bij jouw look. Gebruik behang all-over in de ruimte of op één muur als ‘statement’ en combineer met bijpassende verf van Little Greene. Elke behangkleurstelling komt namelijk overeen met de verfkleuren van het merk. Hierdoor kan je perfecte combinaties maken. Probeer verschillende patronen voor diepte en sfeer, zoals bloemenprints en muurschilderingen. Behang is niet alleen voor muren; gebruik het ook op kastdeuren of plafonds voor een uniek effect. Hiermee maak je elke ruimte speciaal. En het mooie van de ‘National Trust Papers IV’-collectie van Little Greene is dat elk dessin een verhaal heeft.

De verkoop van Little Greene-behang ondersteunt het conservatiewerk van National Trust, waardoor historische huizen en parken in het Verenigd Koninkrijk behouden blijven. Little Greene blijft ook het restauratieprogramma van National Trust steunen door verf en behang te doneren om kleur terug te brengen in geliefde eigendommen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.