Stek Woon & Lifestyle Magazine
goede woonverzekering afsluiten die schade dekt voor 100%

Sluit jouw woonverzekering aan bij jouw woonsituatie?

Wist je dat een groot aantal van de Nederlandse huishoudens niet een goede woonverzekering heeft afgesloten? Alhoewel je niet verplicht bent om een woonverzekering te nemen, is het sterk aan te raden om dit wel te doen. Helaas zien we dat veel mensen denken dat ze goed verzekerd zijn, maar dat in de praktijk blijkt dat zij niet op een volledige dekking kunnen rekenen wanneer ze schade oplopen. Om te achterhalen of jij ook onderverzekerd bent, is het daarom goed om eens te kijken waaruit een goede woonverzekering bestaat, zodat je gelijk kunt zien wat de ideale woonverzekering voor jouw situatie is. Sluit hem vandaag nog af zodat je vele risico’s kunt afwenden. 

Goede woonverzekering

Je woning verzekeren aan de hand van een opstalverzekering 

Heb je een huis gekocht, dan is het belangrijk dat je deze woning goed verzekerd. Dat doe je met behulp van een opstalverzekering. Onder de opstalverzekering valt alles aangaande de structuur van je woning. Anders gezegd: de woning zelf en alles wat daar aan vastgemaakt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die op je dak liggen. Loop je schade op aan je pand, of aan deze zonnepanelen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de schade te laten uitkeren. Hierdoor kun je snel spijkers met koppen slaan en de schade weer herstellen. Een verzekering zorgt ervoor dat jij niet voor de kosten opdraait die dit herstel met zich meebrengt. Dat kan je heel veel problemen besparen want je zou niet de eerste zijn die (diep) in de financiële problemen komt, omdat je niet de financiële middelen hebt om de opgelopen schade naar behoren te herstellen.

goede woonverzekering zoeken

Schade aan je spullen kun je laten uitkeren door je inboedelverzekering

Misschien is het je al opgevallen: wat gebeurt er met de schade die je opgelopen hebt aan je spullen? Stel bijvoorbeeld dat er brand in je woning uitbreekt, dan zal deze schade zich niet enkel beperken tot je woning. Om exact die reden is het daarom belangrijk dat je ook een inboedelverzekering afsluit. Met deze verzekering kun je de schade herstellen die je opgelopen hebt aan je spullen. De oorzaken van deze schade kunnen velerlei zijn: misschien is er brand uitgebroken in je woning, misschien hebben dieven je woning bezocht, of wellicht heb je een ongelukje gehad in je huis. Denk niet dat je inboedel weinig waarde heeft en dat je daarom geen inboedelverzekering nodig hebt. Het gaat er namelijk ook om of je in staat bent om je hele inboedel in een keer te vervangen wanneer dat nodig is. Veel mensen zijn daartoe niet in staat wat het belang van een inboedelverzekering nogmaals benadrukt. Sluit er daarom altijd een af omdat je hiermee veel problemen kunt afwenden. 

Goede woonverzekering

Met een woonverzekering kun je problemen sneller oplossen 

Je ziet het: als je een huurhuis hebt, hoef je enkel een inboedelverzekering af te sluiten, omdat de eigenaar van je pand verantwoordelijk is voor de opstalverzekering. Als woningeigenaar heb je zowel een inboedel- als een opstalverzekering nodig. Word je een keer getroffen door rampspoed, dan is je woonverzekering het vangnet dat je hoopt te hebben. Kijk daarom vandaag nog even op de site van je verzekeraar om te zien wat voor jou een goed pakket is. Sluit je meerdere polissen bij een partij af, dan kun je vaak ook nog profiteren van een mooie korting. Je ziet het: een goede verzekering bespaart je geld. 

Reageer