Stek Woon & Lifestyle Magazine

Claudia Afshar ontwerpt Ukiyo-collectie voor Cosentino

Cosentino introduceert met trots de Ukiyo-collectie, een revolutionaire toevoeging aan hun ultracompacte Dekton®-lijn. Ukiyo is ontworpen in samenwerking met Claudia Afshar, een toonaangevende product- en interieurdesigner. Ukiyo is een innovatief concept met gegroefde structuren die twee mogelijkheden van lineaire en geometrische groeven bieden. Deze collectie, beschikbaar in kant-en-klare gegroefde platen, brengt vernieuwing naar de interieurdesign sector.

Interieurontwerper Claudia Afshar voor Cosentino | Ukiyo collectie

Ukiyo brengt rust en elegante eenvoud, en de kleurenstellingen en groeven zijn romantisch, maar ook hedendaags en mannelijk om een balans te bereiken.

Kunst van het minimalisme

Geïnspireerd door Japans en hedendaags design, belichaamt Ukiyo de kunst van minimalisme en het omarmen van het heden. Met de betekenis “leven in het moment” in het Japans, roept de collectie een gevoel van rust op door zintuigen te prikkelen en welzijn te bevorderen. Het rijke kleurenpalet en de geometrische structuur maken harmonieuze ontwerpen mogelijk, zowel binnen als buiten, met texturen die diepte en dimensie toevoegen aan elke ruimte.

Ik ben altijd geïnspireerd door de materialen die we in de natuur vinden en om de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk te maken. – Claudia Afshar

Interieurontwerper Claudia Afshar voor Cosentino | Ukiyo collectie

Veelzijdig materiaal

Dekton® Ukiyo, CO2-neutraal gedurende de hele levenscyclus, biedt veelzijdigheid in verticale toepassingen zoals gevels, open haarden en op maat gemaakt meubilair. Beschikbaar in matte afwerking met twee groefopties (GV2 en GV3). De panelen met een afmeting van 450 mm breed en 3000 mm lang, bieden een ideale oplossing voor diverse ontwerptoepassingen. Claudia Afshar koos persoonlijk vijf kleuren voor de lancering: Bromo, Kreta, Nacre, Umber en Rem. Deze kleuren, variërend van donkergrijs tot crèmetinten en terracotta, creëren een compleet palet dat onafhankelijk of in combinatie kan worden gebruikt.

Interieurontwerper Claudia Afshar voor Cosentino | Ukiyo collectie

Ervaar de harmonie van kleuren en texturen met Dekton® Ukiyo, een evolutie in interieurdesign. Ontdek meer op cosentino.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.