Stek Woon & Lifestyle Magazine

Opties voor een dubbelstaafmat hekwerk

Wanneer je een aan dubbelstaafmat hekwerk denkt, denk je aan simpel, praktische afscherming van jouw tuin, bedrijventerrein of speelplaats. Toch heeft ook dit hekwerk verschillende keuzemogelijkheden die de stevigheid of uitstraling van het hekwerk beïnvloeden. Hieronder geven we verschillende opties weer, zodat je een goed idee krijgt van de mogelijkheden.

Hekwerk van den top

Staafdikte en hoogte

Een dubbelstaafs hekwerk wordt in de meeste gevallen gebruikt om een terrein stevig af te sluiten. Hoewel de standaard staafdikte van 6 en 5 millimeter al veel stevigheid biedt, kan er ook gekozen worden voor staven van 8 en 6 millimeter, wat voor een nét nog wat sterkere omheining zorgt. De hoogte van het hekwerk heeft eveneens invloed op hoeveel bescherming deze biedt. Zo kan een laag hek gebruikt worden om dieren binnen en buiten de tuin te houden, of kan je kiezen voor een hekwerk van 2 meter hoog om iedereen van het terrein te houden. 

hekwerk maken voor tuin tips

Bijpassende poort

Maak jouw hekwerk helemaal af met een dubbelstaafmat poort! Net als de hekken zijn de poorten ook in verschillende hoogtes beschikbaar. Daarnaast zijn de poorten voorzien van een RVS slot waardoor ongewenst bezoek buiten blijft terwijl het wel gemakkelijk blijft om het terrein op en af te komen. Moeten er ook auto’s of andere voertuigen het terrein op kunnen? Kies dan voor een dubbele poort. Deze dubbele poort is beschikbaar in verschillende breedtes en kan uitgebreid worden met een grondgrendel, zodat de poort niet open kan waaien door de wind.

Kleuren en privacy

De dubbelstaafs hekwerken- en poorten zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren: antraciet, zwart en groen. Deze geven elk weer een andere uitstraling aan de tuinomheining. Ook kan je een andere look geven aan het hekwerk met vlechtbanden. Door de mazen van de dubbelstaafmat geeft deze weinig privacy. Dit kan opgelost worden met vlechtbanden die je door mazen heen kan halen. Naast dat dit voor een zichtdichte schutting zorgt, beschermt dit ook deels tegen wind en geluid. Liever een natuurlijke uitstraling? Het is ook mogelijk klimplanten tegen de dubbelstaafmat hekwerken te laten groeien! Hierdoor krijg je een prachtige natuurlijke uitstraling terwijl je wel geniet van de robuustheid van een metalen omheining.

hekwerk zwart

Hoewel een dubbelstaafmat hekwerk vaak voor praktische redenen wordt gebruikt, zijn er genoeg manieren om de uitstraling of mate van bescherming aan te passen. Ga je bijvoorbeeld voor de beste bescherming? Kies dan voor een hoog hekwerk met dikkere staven. Daarnaast is dit metalen hekwerk goed uit te breiden met een bijpassende poort, vlechtbanden of klimplanten en kan je kiezen uit verschillende kleuren. Zo ontstaat er een stevige omheining die perfect bij jouw tuin, bedrijventerrein of speelplaats past.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.