Stek Woon & Lifestyle Magazine
door kunststof vervangen gevel

Hout beton schutting: stevig en duurzaam

Om jouw tuin goed af te schermen is een stevige schutting erg belangrijk. Hierdoor zal de tuin beschermd zijn tegen ongewenst bezoek en blijft de schutting overeind staan bij extreme weersomstandigheden. Een erg populaire keuze voor een robuuste tuinafscheiding is de hout beton schutting, we lichten hieronder toe waarom.

hout beton schutting

Stevige betonnen palen

Betonnen palen kunnen voor veel verschillende schutting toegepast worden, zoals een rabatschutting van composiet, een houten tuinscherm of schanskorven! Ook kun je een combinatie van tuinschermen kopen, zodat er een afwisselende tuinafscheiding ontstaat. Wanneer je een schutting plaatst, zijn er talloze opties om deze te bevestigen. Voor de stevigste bevestiging raden wij echter betonpalen aan. Dit doe je door met een grondboor een gat in de grond te maken waar de paal in kan staan. Daarna stort je hier snel beton bij, waardoor de paal goed blijft staan. Dit gaat erg makkelijk, want ondanks de stevigheid zijn de palen licht van gewicht. Alle benodigde materialen zijn vaak gemakkelijk mee te bestellen bij een webshop als Tuinafscheiding.nl.

hout beton schutting

Duurzame onderplaten

Naast dat betonnen onderplaten de onderconstructie goed verstevigen, zorgen deze ook voor verduurzaming van de schutting. Zeker wanneer je kiest voor tuinschermen die door vocht of rot aangetast kunnen worden, zoals een houten schutting. Doordat je deze schermen bevestigd op betonnen onderplaten, staat het hout niet in contact met de grond, wat de levensduur bevordert. In tegenstelling tot de betonpalen hoeven de onderplaten niet in beton gestort te worden. Wel is het aan te raden deze 4 tot 5 centimeter in de grond te plaatsen, zodat het geheel goed blijft staan. Nog een voordeel, het beton heeft geen verdere onderhoud nodig. Daarnaast is het mogelijk de onderplaat op maat te maken door deze met een doorslijper of steenknipper in te korten.

Uitstraling

Naast het profijt op gebied van stevigheid en levensduur, zorgt het beton voor een prachtige moderne uitstraling van uw schutting. Het beton is verkrijgbaar in een lichte, grijze kleur of in donker antraciet. Daarnaast is het mogelijk om nog meer nadruk te leggen op de betonlook door te kiezen voor hogere betonnen onderplaten. Deze onderplaten zijn verkrijgbaar met verschillende motieven, zoals het leisteen- of rotsmotief voor een stoere uitstraling. 

hout beton schutting | Bohemien tuin | Stek Magazine

Hout beton schuttingen zijn een erg goede oplossing voor een stevige schutting. Door de betonnen palen staan de schuttingdelen stevig vast, waardoor deze niet veel zullen bewegen. Daarnaast zorgt de betonnen onderplaat ervoor dat het tuinscherm niet in contact staat met de grond, zodat er minder sprake is van aantasting door rot of vocht. Naast een de praktische redenen, kun je meer nadruk leggen op de luxe betonuitstraling door te kiezen voor hogere betonplaten. Al met al zijn er talloze keuzes beschikbaar. Om je verder te inspireren kun je eens een kijkje nemen op Social Media kanalen als Pinterest of Instagram, waar prachtige voorbeelden te zien zijn.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.