Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine buitenleven

Verbouwing financieren? Dit zijn jouw opties

Heb jij een eigen huis gekocht? En kijk je al enige tijd naar de delen van het huis die je toch anders wilt zien? Dan is het toch tijd om jouw droomhuis waar te maken. Het kan dan uitdagend zijn om dit eindelijk waar te maken. Er is veel waar je aan moet denken en veel wat je zult moeten regelen. Het is dan ook raadzaam om hier stapsgewijs aan te werken. Ben je eindelijk klaar om van start te gaan, maar mis je alleen nog de financiële middelen? Ook dit kun je oplossen. Wil je weten wat jouw opties zijn? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Breng de kosten in kaart

Wanneer je een verbouwing wilt financieren kunnen de centen behoorlijk oplopen. Het is dan ook raadzaam om eerst een plan van aanpak te maken. Hierin kun je dan noteren welke delen je gaat verbouwen en welke materialen je nodig zult hebben. Vergeet hierbij ook niet de kosten neer te zetten. Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met de bedrijven die je wilt inhuren om het werk in huis te verrichten. De goedkoopste manier om een verbouwing te financieren is door gebruik te maken van je spaargeld. Het is echter begrijpelijk dat je spaargeld niet alle kosten van de verbouwing dekt. In dat geval kun je eraan denken om een lening af te sluiten. Hiermee kun je dan een deel van de verbouwing dekken of je kunt de geheleverbouwing financieren. Er zijn echter verschillende leenvormen. Heb je geen idee wat jouw mogelijkheden zijn? Geen zorgen! Wij zullen je hierover informeren.

Type leningen

Op het moment dat je een verbouwing wilt financieren met een lening, dan heb je drie opties waar je uit kunt kiezen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een tweede hypotheek op je huidige hypotheek te nemen. Dit is ook de optie die het meeste kost. Het is namelijk zo dat je te maken zult krijgen met notariskosten, taxatiekosten en zo kunnen er meer kost bij komen kijken. Een andere leenvorm waar je aanspraak op kunt doen is door je hypotheek te verhogen. Dit is al stukken goedkoper, omdat je dit gewoon bij de bank kunt doen. Houd er wel rekening mee dat jouw situatie hierbij moet passen. Tot slot kun je voor de meest voordelige optie kiezen. Dit is de persoonlijke lening. Het is snel, efficiënt, de rentekosten zijn laag en je krijg het geld direct op je rekening gestort. 

Kortom, wanneer je een verbouwing wilt financieren is het goed om eerst alle kosten in kaart te brengen. Het is dan goed om hiervoor je spaargeld in te zetten. Als dit niet voldoende is kun je ervoor kiezen om een lening te nemen. De persoonlijke lening is dan de meest voordelige optie.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.