Stek Woon & Lifestyle Magazine
Werkplek aan huis

Tijdelijk 2 huizen? Zo kan je op beide adressen thuiswerken

Heb je een nieuw huis? Er staat dan waarschijnlijk nog flink wat kluswerk op de planning. Als je zelf niet zo handig bent, zullen de installateurs, schilders en tegelzetters de deur bij je platlopen. Het is dan wel zo handig als je zelf regelmatig aanwezig bent om de nodige instructies te geven. Wil je tussendoor zelf werken? Met een hotspot zorg je ervoor dat je ook in je nieuwe huis gewoon op internet kan, zonder dat je een extra abonnement hoeft af te sluiten. Wij leggen uit hoe dit werkt!

Thuiswerken

Wat is een mobiele hotspot? 

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een mobiele hotspot. Dit is een soort wifi-netwerk die je opzet door de databundel op je smartphone te delen. Zo kan je bijvoorbeeld op je laptop het internet op, waar je ook bent. Ga je een dagje werken in je nieuwe huis, en heb je daar nog geen wifi-verbinding? Dan kan je dus via een hotspot gewoon aan de slag.

Zo zet je een hotspot op!

Heb jij een iPhone of Android-smartphone met een databundel? Dan kan je eenvoudig een hotspot opzetten.

Thuiswerken - maar dan wel in stijl

Heb je een iPhone? Dan ga je als volgt te werk:

 1. Ga op je smartphone naar de instellingen;
 2. Druk op ‘Mobiel netwerk;
 3. Klik op ‘Persoonlijke hotspot’ 
 4. Stel een wachtwoord in;
 5. Swipe het schuifje naar rechts bij ‘Anderen mogen verbinden’;
 6. Nu kunnen je gasten via het Wifi-menu op hun telefoon inloggen, door op de naam hiervan te klikken en het wachtwoord in te voeren. Vanaf nu kunnen zij ook internetten.

Als je een Android-toestel hebt, doorloop je de volgende stappen:

 1. Ga naar de instellingen op je telefoon;
 2. Klik op ‘Meer’ en vervolgens op ‘Mobiel netwerk delen’. De naam van deze instelling kan per toestel verschillen;
 3. Ga naar ‘Draagbare Wifi Hotspot’ om je hotspot in te stellen;
 4. Geef hem een naam, kies voor WPA2 als beveiligingsmethode en stel een wachtwoord in
 5. Laat je gasten inloggen via het Wifi-menu op hun telefoon;
 6. Als je je hotspot hebt aangezet verschijnt er een icoontje in je notificatiescherm. Zo zie je meteen hoeveel apparaten gebruik maken van jouw internetverbinding.

De voor- en nadelen 

Thuis werken - Stek Magazine

Een mobiele hotspot zorgt ervoor dat je op beide adressen aan het werk kan. Doordat je hotspot is beveiligd met een wachtwoord, kan alleen jij er gebruik van maken. Hartstikke veilig dus! 

Hou er wel rekening mee dat hoe meer mensen gebruik maken van je hotspot, hoe sneller je door je databundel heen gaat. Let dus op dat je niet over je databundel heen gaat, om extra kosten te voorkomen. 

Met een sim only abonnement is dit echter geen probleem. Je koopt dan namelijk een bepaalde hoeveelheid internet-mb’s per maand. Heb je je limiet bereikt? Dan wordt je internet vertraagd of uitgeschakeld. Zo ga je niet over je databundel heen en loop je niet tegen onverwachte extra kosten aan.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.