Stek Woon & Lifestyle Magazine

Deze kosten komen kijken bij het inhuren van vakmannen

Heb je een vakman nodig voor één of meerdere klussen in je woning? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Je kunt namelijk uit heel veel vakmannen kiezen, maar net zoveel vakmannen hebben een overvolle agenda. Er is veel vraag naar goede vakmensen, terwijl het aanbod op dit moment enigszins beperkt is.

Inhuren vakman woning voor de badkamer | Stek Magazine

Een andere uitdaging is terug te vinden in het kostenplaatje. Doordat er zoveel vraag naar goede vakmensen is, zijn goede mensen in staat om hun tarieven flink te verhogen. Dat hebben ze dan ook gedaan, waardoor je in de basis al meer moet betalen voor een goede vakman. Daarbij moet je ook nog eens met meerdere soorten kosten rekening houden.

Arbeidskosten

Wat voor vakman wil je precies inschakelen? Elke vakman rekent met eigen tarieven. Tussen een elektricien en loodgieter bestaan mogelijk grote verschillen op het gebied van uurtarieven. Bepaal daarom goed voor jezelf welke klus er precies uitgevoerd moet worden. 

Inhuren vakman woning bij Zoofy

Tarieven

Wil je graag de badkamer verbouwen? Het inhuren van een loodgieter in Almere kan prijzig zijn en de prijzen lopen behoorlijk uiteen, puur doordat loodgieters veelal andere tarieven hanteren. Dit heeft niet alleen betrekking op het uurtarief, maar ook op de materiaalkosten en voorrijkosten:

  • Materiaalkosten: welke materialen heeft de vakman precies nodig om de klus in je woning uit te voeren? Bij een loodgieter gaat dit waarschijnlijk om buizen, kranen en mogelijk wat andere benodigdheden. Bij andere vakmannen gaat dit mogelijk om veel meer materialen, waardoor de materiaalkosten een serieus onderdeel van het totaal prijskaartje vormen.
  • Voorrijkosten: de meeste vakmannen rekenen ook met standaard voorrijkosten. Deze kosten kunnen eveneens hoog oplopen, zeker als je een vakman inschakelt die niet bij je in de buurt is. 
Inhuren vakman woning bij Zoofy

Bijkomende kosten

Tot slot kun je ook nog met bijkomende kosten rekening houden. Heb je bijvoorbeeld een elektricien uit Utrecht ingeschakeld voor het aanpassen van je meterkast? Je spreekt dan op voorhand waarschijnlijk een prijs af, maar er kan tijdens de klus altijd een probleem geconstateerd worden. Zo concludeert de elektricien mogelijk dat ook nog andere zaken in de meterkast aangepast moeten worden.

Is dat het geval? Dan lopen de totale kosten uiteraard verder en verder op. Het lastige is dat je deze bijkomende kosten lastig vooraf in kaart kunt brengen. Houd er wel zo goed mogelijk rekening mee. Bijvoorbeeld door je budget op voorhand al iets ruimer op te stellen.

De totale kosten worden door meerdere punten bepaald. Op sommige punten heb je geen invloed, maar op bepaalde punten wel. Vraag vooral bij meerdere vakmannen een offerte op, zodat je een goede prijsvergelijking kunt maken. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.