Stek Woon & Lifestyle Magazine
wc renoveren tips

Renovatietips: het kleinste vertrek in huis opknappen

Vaak is het de kleinste kamer in huis: de wc. Meerdere keren per dag bezoek je deze ruimte, echter zijn er nog teveel mensen die niet te spreken zijn over deze ruimte. Of het nu komt door de krapte, het kleurgebruik, antiek sanitair of rommel. Er zijn meer dan genoeg redenen om de wc te willen renoveren, hieronder zetten we een paar tips op een rij zodat jij deze renovatie goed aan kan pakken.

wc renoveren

Consistente inrichting

Wanneer je hele woning is ingericht naar een bepaalde stijl wil je dat dit ook terugkomt in de wc. Echter zie je nog vaak dat wanneer je de wc bezoekt, deze volledig los staat van de rest van de woning waarin je je bevindt. Hierdoor kan deze ruimte vreemd aanvoelen, gezien deze losstaat van het geheel wat in de rest van de woning gecreëerd is door dezelfde stijl te gebruiken. Kijk daarom eens goed naar de accessoires die je op de wc hebt staan, passen deze bij de accessoires die je in de rest van je woning gebruikt?

wc renoveren

Opknapbeurt 

Soms kan je wc een kleine opknapbeurt gebruiken. Mogelijk dat je een oude waterfontein aan de muur hebt hangen die te veel ruimte inneemt. Naast dat deze gewoon aan vervanging toe is, maakt deze de ruimte ook nog eens krapper dan dat deze al is. Je kan daarom je wc opknappen door zo’n meubel te laten vervangen door een moderne variant die het liefst minder ruimte inneemt. Hierdoor lijkt de wc gelijk een stuk groter waardoor het minder rommelig overkomt. 

wc renoveren

Wat nieuws

Meer en meer mensen kiezen ervoor om volledige vertrekken te verbouwen nu de huizenmarkt het kopen van een nieuwe woning lastig maakt. Mensen investeren daarom liever in het verbeteren van de huidige woning om via die weg alsnog het ‘nieuwe woning’-gevoel te creëren. De  wc verbouwen  is daarom ook geen overbodige luxe meer. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om een hangende toiletpot te plaatsen en het waterreservoir in te laten bouwen. Hierdoor lijkt het minder druk in de ruimte en creëert dit dankzij de inbouw meer diepte. Daarnaast is het gebruik van lichte kleuren een manier om kleine ruimtes groter te laten lijken. Maak daarom gebruik van lichte meubels, geef de muren een lichte kleur en plaats lichte accessoires in de wc. Van zeephouders tot handdoekhaakjes en toiletborstelhouders, er is van alles mogelijk om de wc een volledige make-over te geven. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.