Stek Woon & Lifestyle Magazine
prefab dakgoot

4 voordelen van een prefab dakgoot

Ben je op zoek naar een (nieuwe) dakgoot? Dan ontdek je snel genoeg dat je verschillende opties hebt. Eén van de mogelijkheden is een prefab dakgoot van kunststof. Deze dakgoot wint de laatste jaren aan populariteit. Niet gek, want er zitten flink wat voordelen aan. Toch ziet lang niet iedereen de voordelen van een prefab dakgoot in. Daarom hebben wij de grootste voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

nieuw dak

1. Eenvoudig te monteren

Eén van de grootste voordelen van een prefab dakgoot is dat hij kant-en-klaar geleverd wordt. Dit wil zeggen dat hij al helemaal in elkaar zit, waardoor je dit zelf niet meer hoeft te doen. Het timmeren van een regelwerk is bijvoorbeeld niet nodig. Doordat je zelf geen regelwerk hoeft te maken, hoef je dit ook niet te bekleden met plaatwerk. Je bevestigt een prefab dakgoot namelijk aan de dakgoot of gevel. Doordat er speciale montageschroeven mee worden geleverd is dit een fluitje van een cent. 

rolluiken

2. Licht van gewicht

Een dakgoot is al snel een paar meter lang. Daarom denk je misschien dat het lastig is om hem op hoogte te monteren als hij in zijn geheel geleverd wordt. Dit is een logische gedachte, maar toch is het niet nodig om een kraan te huren of veel mensen op te trommelen om de dakgoot op te tillen. Een prefab dakgoot wordt namelijk gemaakt van kunststof en dit materiaal is licht van gewicht. Dit is niet alleen het geval bij een kunststof goot van een paar meter, maar ook bij een kunststof dakgoot van meer dan 10 meter lang. Over het algemeen heb je slechts twee personen nodig om zo’n prefab dakgoot te monteren. 

3. Schilderen is niet nodig

Dakgoten worden blootgesteld aan warmte, vorst en water, waardoor ze veel te verduren hebben. Wanneer je een dakgoot van hout hebt, moet je hem regelmatig opnieuw schilderen om ervoor te zorgen dat hij zijn uitstraling behoudt. Dit is bij een prefab kunststof dakgoot niet het geval. Zo’n dakgoot wordt namelijk gemaakt van een zeer sterke en duurzame kunststofcomposiet. Hierdoor is hij kleurecht en bestand tegen het wisselende weer in Nederland. Schilderen van een kunststof dakgoot is dus niet nodig. Extra bijkomstigheid is dat kunststof goten een glad oppervlak hebben, waardoor je ze ook makkelijk schoon kunt maken.

Grijze loungeset | Stek Magazine

4. Snel geleverd

Ben je van plan om de dakgoten van jouw woning te vervangen? Dan wil je hier misschien niet te lang mee wachten. Dit brengt ons bij het vierde en laatste voordeel van prefab dakgoten, want goten van kunststof worden over het algemeen snel geleverd. De levertijd hangt uiteraard wel af van waar je de dakgoten bestelt. Polytech.nl houdt bijvoorbeeld een levertijd van maximaal zeven dagen aan. De goten worden op de afgesproken dag en tijd geleverd, waarna je ze zelf kunt monteren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.