Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine - Een heerlijk Haags huis

Theo-Bert Pot: Een heerlijk Haags huis

Theo-Bert en Jelle wonen in een prachtig Haags herenhuis uit begin 1900. Een ideale plek met zowel het strand als de stad op 10 minuten fietsafstand. Theo-Bert Pot is een echte interieurfanaat, heeft een neusje voor ‘nice design’ en creëerde zo een prachtige sfeer. Kijk je mee?

Woonplaats
Den Haag

Soort huis
Benedenwoning Haagse Herenhuis uit begin 1900, 85 m2

De bewoners
Theo-Bert Pot (32): Grafisch ontwerper / Co-owner Studio Pot & van der Velden en Interieur Blogger The Nice Stuff Collector. Hobby’s: grafisch ontwerp, interieur styling, fotografie, bloggen en koken/bakken.
Jelle van de Schoor (29): Interieur architect en owner Studio Form Makers.

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Bij toeval

Theo-Bert en Jelle wonen nu vijf jaar in hun Haagse huis. “Een goede vriendin van ons woonde er eerst”, vertelt Theo-Bert Pot. “Toen zij jaren geleden besloot een wereldreis te maken, wilde ze het huis wegdoen en vroeg ons om het over te nemen. We vonden het huis al geweldig. Nu genieten we elke dag van het feit dat we er zelf wonen.”

Heerlijke stadstuin

Het huis heeft een oppervlakte van 85m2. “We zijn met z’n tweeën, maar wat we fijn vinden is een grote leefruimte. We hebben een woonkamer en-suite met een serre die doorloopt in onze stadstuin. Deze ruimtes beslaan het grootste deel van het huis en dat vinden we heerlijk. Daarnaast hebben we een slaapkamer, badkamer en de keuken. Wat extra fijn is: alle plafonds zijn 3,25 meter hoog, dat schept zoveel ruimte en sfeer.”

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Gezellig maken

Als kind was Theo-Bert Pot altijd al bezig met het ‘gezellig’ maken van de eettafel. “Als we zondags met de familie gingen lunchen of dineren, was ik servetten aan het vouwen”, lacht Theo-Bert. “Ik stak kaarsen aan, zette verse bloemen op tafel en experimenteerde met serviezen. Ik denk dat ik toen een jaar of 10 was en was toen ook altijd druk met de inrichting van mijn slaapkamer. Eigenlijk is dat nooit veranderd. Als student woonde ik wel eens een half jaar in een kamer of studio. Ook al waren het maar zes maanden… zelfs voor die korte periode moest het gezellig zijn.”

Verzamelen

Jelle en Theo-Bert delen hun passie voor interieur. “Overal waar we zijn, op reis, familiebezoeken, restaurants: onze ogen staan open. Vinden we allebei iets leuk, dan nemen we dit mee om onze verzameling in huis te vergroten. Nu moet ik wel zeggen dat ik soms iets teveel wil meenemen. Jellie kiest liever één mooi item. Die combinatie werkt dan ook weer goed, zo houden we de balans goed in huis, ook al staat ons huis aardig vol. Ik vind het gezellig!”

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Inspirerend

Zowel Theo-Bert als Jelle zijn ondernemer. Jelle heeft zijn eigen ontwerpstudio als interieurarchitect en werkt voor particuliere opdrachtgevers, retail en restaurants. Deze combinatie van opdrachten werkt voor hem inspirerend en maakt het werk uitdagend en divers. Creëren zit ook in het DNA van Theo-Bert. Samen met een goede vriendin heeft hij Studio Pot & van der Velden. Hij startte de studio in 2011. “We maken magazines, websites, visuele identiteiten, verpakkingen, boeken en posters. De afwisseling in opdrachten tussen commerciële- en culturele opdrachten vinden we erg prettig en afwisselend.”

The Nice Stuff Collector

Naast zijn studio heeft Theo-Bert sinds eind 2015 ook een eigen blog The Nice Stuff Collector “Mijn blog is eigenlijk begonnen nadat ons huis als binnenkijker in een magazine stond eind 2014. Hierop kregen wij zoveel leuke reacties dat ik dacht: ik ga eens wat foto’s maken en deze op Instagram posten. Uiteindelijk is dit gegroeid en gegroeid waardoor ik mijn blog ben begonnen in 2015 om zo meer te vertellen over interieur, styling, fotografie en mooie designobjecten: “nice stuff”. Ik geloof heel erg dat alles wat je in huis zet mooi kan zijn, zolang je er 100% blij mee bent. De mix van stijlen, kleuren, items, structuren in huis vind ik mooi en maakt een interieur eigen.”

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector
Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Mensen verrassen met eigenheid

Theo-Bert won vorig jaar de ‘vtwonen Meet the Blogger Award’. “Dit was voor mij echt een bekroning voor mijn blog. Mijn bereik is gegroeid, mijn contacten uitgebreid en ik haal nog meer energie uit alle dingen waar ik mee bezig ben.” Met zijn blog hoopt Theo-Bert mensen te inspireren door mooie beelden te laten zien die hij vindt of zelf maakt. Daarnaast is hij nieuwsgierig naar ontwerpers, ondernemers en creatieven die bezig zijn met hun eigen bedrijf, studie en projecten. Met leuke interviews laat hij de lezers kennismaken met de personen die hem ook weer inspireren. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat iets ‘Nice stuff waardig maakt’? “Leuke vraag,” vindt Theo-Bert. “Ik denk toch echt aan een mix van stijlen, eigenheid en een verhaal achter items of je interieur. En daarmee mensen verrassen.”

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Inspiratie

Theo-Bert deelt heel veel fijne inspiratie op zijn blog en via Instagram. Wat inspireert hem? “Dat zijn heel veel dingen. Ik ben echt een magazineliefhebber en kijk urenlang rond op Instagram. Inspiratie krijg ik dus zowel on- als offline. Waarschijnlijk hebben jullie het hotel van Rozemarijn de Witte al voorbij zien komen in magazines, blogs of op Instagram. Haar hotel op Ibiza heet Los Enamorados. Wat een inspiratie! De mix van design, vintage, kleur, materiaal: ik zou er zo kunnen wonen. Maar tegelijkertijd vind ik het appartement van Graanmarkt 13 in Antwerpen ook geweldig. Heel stil vormgegeven, met gebruik van pure materialen, kleuren en vormen. Heel inspirerend.”

Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector
Theo-Bert Pot | Binnenkijken | Stek Magazine | nicestuffcollector

Doen of laten?

We vragen Theo-Bert natuurlijk even naar zijn visie op de trend van 2018 en wat we absoluut in huis moeten halen. “Rijke texturen van verschillende stoffen en kleur. Ik vind zelf velours en linnen erg mooi. Juist de mix van stoffen vind ik spannend in een interieur. En natuurlijk ga je deze winter voor kleur. Kleur op de muur of in de meubels. Geen grijze banken meer! Kies voor een mooie kleur: donker groen, een mooie donkerblauwe kleur of knallen met geel. Ik zie dat ook voor volgend jaar. Net als de velours trend. Neem bijvoorbeeld onze Togo by Ligne Roset.”

Lees verder en ontdek onder andere de Top 5 designers en de shopping hotspots van Theo-Bert

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.