Stek Woon & Lifestyle Magazine
Souraya Hassan | Fotoshoot Stek Magazine

Een heerlijk Haags huis vervolg: Shopping tips & top 5 designers van ‘The Nice Stuff Collector’

Theo-Bert en Jelle wonen in een prachtig Haags herenhuis uit begin 1900. Een ideale plek met zowel het strand als de stad op 10 minuten fietsafstand. Theo-Bert is een echte interieurfanaat, heeft een neusje voor ‘nice design’ en creëerde zo een prachtige sfeer.

Lees deel 1 van deze binnenkijker in de Stek Magazine app. Nog geen Stek Magazine app? Download gratis de app en editie in Google Play of in de Apple App Store

Deel 2

Grootste woondroom

Alhoewel ze nu heerlijk wonen, dromen Theo-Bert en Jelle ervan om een huis te creëren vanuit niets. “Denk bijvoorbeeld aan een toffe oude garage die we kunnen omtoveren tot een geheel eigen woning. Uiteraard in Den Haag. Het leuke daaraan vind ik dat we alle mooie details van ons huidige huis loslaten en meer industrieel gaan, maar denk toch dat we onze stijl hierin perfect kunnen vormgeven. Wat zeker meeverhuist is dan de foto van mijn vader. Hij is twee jaar geleden plotseling overleden en de foto geeft mij een gevoel van bescherming. Bij The Fine Store in Den Haag vond ik een mooi gouden blokje waar je foto’s tussen kunt klemmen: voor mij heel dierbaar. Wat meubels betreft ben ik blij met de Plywood van Vitra. Die kochten Jelle en ik toen we in dit huis kwamen wonen, dat voelde super fijn.”

Theo-Bert | Nicestuffcollector

Combineren

De kleuren in het huis zijn uitgesproken, maar wel helemaal in balans. “Hiervoor woonden we in een ander appartement in Den Haag (2010) wat we ook wel ons ‘test-huis’ noemden. Daar zijn we flink bezig geweest met kleurexperimenteren. We hebben bijvoorbeeld voor het eerst plafonds geverfd. Stapje voor stapje een tintje donkerder. En we hebben combinaties gezocht die niet 1-2-3 voor de hand liggen. Die inzichten maken dat we nu makkelijker combineren. En stel dat het tegenvalt, wat ons ook echt nog wel eens gebeurt, dan moet je er nog een paar uurtjes tegenaan gooien, maar je hebt alles zo weer veranderd.”

Theo-Bert | Nicestuffcollector

Patronen

“Waarmee we nu aan het experimenteren zijn, zijn patronen. Het vloerkleed dat we hebben liggen (via World of Blends) is een origineel berberkleed uit Marokko. Daarnaast hebben we twee panelen gemaakt en behangen met opvallende dessins.

Theo-Bert | Nicestuffcollector

En stiekem heeft de lampenkap ook weer een kleur/structuur. En hoe mix je dat dan weer samen? Dat vind ik echt uitdagend: een bepaalde drukte opzoeken, maar wel zo combineren dat het klopt. Ik houd van een mix van stijlen, materialen, kleur en persoonlijke items. Een Haagse illustrator, Yara Francken, heeft onze voorkamer getekend en toen ik het prachtige resultaat bekeek dacht ik wel: het is bijna iconisch op de een of andere manier. Ik denk dat het komt door onze Togo bank gecombineerd met de oranje Artifort Mushroom chair en kleur. Deze combinatie zie je gewoon niet zoveel. Dat vind ik erg leuk.”

Theo-Bert | Nicestuffcollector

Theo-Bert | Nicestuffcollector

Top 5 designers van Theo-Bert

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het top 5 designer lijstje van Theo-Bert. Dit zijn ze:

  1. “BFGF: Zij maken waanzinnige en een tikje gekke illustraties en composities en drukken deze af op kleden. Wij gebruiken het kleed als plaid over de bank, maar misschien hangen we deze ook nog wel eens op aan de muur.”
  2. “TOGO, LIGNE ROSET:  “Deze bank is een designklassieker uit de jaren ’70 en weer helemaal terug van weggeweest. We hebben gekozen voor een velours stof, ontworpen door Raf Simons by Kvadrad, en ik kan niet wachten hoe de bank meer versleten er over 10 jaar uit ziet. Ik denk dat ik ‘m alleen nog maar mooier en mooier ga vinden. En als je er eenmaal in zit… je komt er niet meer uit, je hebt het gevoel of je in een zitkuil zit en dat je er niet meer uit wilt komen.”
  3. “FLOS: Zoals je kan zien ben ik een verlichting-liefhebber. In de woonkamer alleen al hebben we zo’n 20 lampen staan. Ik vind ze gewoon vaak heel mooi en kan ook weer niet eentje de deur uit doen. Kiezen is voor mij dan ook geen optie… erbij plaatsen wel, haha. Verzamelen van verlichting vind ik spannend, verlichting kan zoveel doen met de sfeer in huis. Alles is continu in beweging en dan is Flos toch wel een van mijn favoriete merken voor lampen. De ‘Taccia’ staat echt op mijn wishlist met stip op nummer 1.”
  4. “CHRISTIEN MEINDERSTMA: We hebben een geweldige rouwlamp van haar hangen in huis en in deze serie heeft ze ook een mooie kruk gemaakt bestaande uit heel veel meters touw. Het ontwerp is simpel en zo eigen, past in heel veel interieurstijlen. We hebben deze rouwlamp denk ik al vanaf 2012, maar verveeld nog geen moment. Ooit komt de rouwkruk ook in huis te staan (hoop ik ;-)”
  5. “&TRADITION: Echt een merk van nu, je dit merk steeds meer en wat maken ze geweldige dingen. Onze salontafel met houten potloodpootjes is hiervan, maar ik zou zo nog een paar dingen weten wat ik graag van hen zou willen hebben in huis. Prachtig merk en als we ooit een andere bank zouden kopen… dan zou ik vallen voor de ‘Fly SC2 sofa’, zo mooi!”
  6. “(Stiekem een zesde) VINTAGE: geen ontwerper, maar wel fijne vondsten… ik wil design altijd combineren. Een must!”

Top-shops

Tot slot nog een paar fijne shopping tips van Theo-Bert. “In Den Haag zijn dat The Fine Store, Edwin Pelser, Wauw!, Yurt Store, Bolia en stoffenwinkels op de Frederikstraat. Net buiten Den Haag vind ik Just Haasnoot een fijne winkel omdat hij de meest prachtige designmeubels en verlichting verkoopt. Echt een interieurwalhalla. Als we net even de grens over gaan vind ik in Antwerpen Zuid fijne winkels waaronder The Recollection of Graanmarkt 13.”

Meer lezen van Theo-Bert? Neem een kijkje op zijn inspirerende blog thenicestuffcollector

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.