Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sunway Japan style | Stek Magazine

SUNWAY raambekleding in de woontrends van 2023

Het voorjaar is de tijd om eens te kijken wat je wilt veranderen in je interieur. Dat kunnen kleine aanpassingen zijn, maar misschien heb je wel zin om het groots aan te pakken. Wij bekijken de woontrends van 2023 en laten je zien hoe je raambekleding daarin past. Raambekleding is namelijk een grote sfeerbepaler én sfeervergroter in je interieur.

De woontrends van 2023

Dit jaar spelen comfort, kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. We zetten de 4 woontrends voor je op een rijtje met bij elke trend bijpassende SUNWAY® raambekleding zodat jij meteen aan de slag kan.


WOONTREND NATUUR

Door de pandemie hebben we bijna twee jaar binnen geleefd. Daarom hebben we nu veel behoefte aan buiten zijn, in de natuur. We willen de rust van de natuur graag binnenhalen in ons interieur. Bruintinten, van aarde tot terracotta, brengen warmte en geborgenheid, de kleur groen brengt levendigheid en harmonie. Mooi in combinatie met natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen. Grote kamerplanten maken het geheel af zodat je ook levend groen in huis hebt.

woontrends van 2023 raambekleding Sunway

Woodweave blinds van geweven hout geven direct een natuurlijk gevoel in je interieur.

woontrends van 2023 raambekleding Sunway

Groene Duette® Shades brengen rust in je interieur.

Het lijkt erop dat we ook in de toekomst (deels) thuis blijven werken. We zien dat de thuiswerkplekken behalve functioneel ook vooral ingericht worden als een comfortabel, maar stimulerend plekje met een fijne vibe. De rustgevende kleuren van de Natuurtrend binnen de woontrends van 2023 zijn perfect voor een fijne werkplek. Een plek die helemaal in je interieur opgaat, waardoor wonen en werken goed samengaan.

woontrends van 2023 raambekleding Sunway

Houten jaloezieën in natuurlijke beitstinten geven direct warmte aan je thuiswerkplek. Met de jaloezieën kun je de lichtinval perfect regelen.

woontrends van 2023 raambekleding Sunway

Als je je werkplek stijlvol inricht dan heb je er zowel tijdens als na je werk plezier van. Hoe mooi is het dat je werkplek helemaal opgaat in je woonruimte.

Hoe pas je SUNWAY® raambekleding toe in de woontrends van 2023? Dat is niet zo moeilijk, want groen- en bruintinten vind je door alle SUNWAY® collecties heen.


WOONTREND ROND EN ORGANISCH

Dat accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn, zien we al een tijdje en deze trend zet door in de woontrends van 2023. Met een wereld die door oorlog, inflatie en klimaatverandering beheerst wordt, zoeken we thuis comfort, geborgenheid en veiligheid. De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor een vriendelijke en lichte uitstraling. Denk aan comfortabele banken met ronde vormen, fauteuils in aaibare stoffen en hoogpolige ronde vloerkleden in natureltinten. Voor je raambekleding kun je kiezen voor ton-sur-ton tinten die helemaal aansluiten op je interieur, maar je kunt ook kiezen voor een zachte accentkleur.

woontrends van 2023 raambekleding Sunway

Ronde vormen blijven we zien in 2023. De blauwe plissé shades geven het naturel interieur een beach vibe.

Sunway raambekleding naturel tinten

In een mooie natureltint versterken de plissé shades een fijn gevoel van rust. Aaibare stoffen, zoals teddystof, geven een gevoel van comfort en geborgenheid.


WOONTREND JAPANDI

De Scandinavische woonstijl is niet meer weg te denken. Maar nu wordt er een twist toegevoegd en dat creëert de Japandi stijl. Deze stijl combineert de Scandinavische woonstijl met Japanse invloeden. Beide stijlen lijken op elkaar. Een minimalistische trend, stijlvol en erg clean, met veel natuurlijke materialen. Maar waar in de Scandinavische stijl meer voor pastelkleuren wordt gekozen, zoekt men in de Japandi stijl naar meer contrast. Dit wordt gedaan door de combinatie met zwart, hout in donkere tinten toe te voegen en gebruik te maken van verschillende texturen.

Sunway raambekleding japandi stijl

De Nubus® rol- en paneelgordijnen passen perfect in de stijlvolle, cleane Japandi stijl. De baleinen geven contrast.

Sunway raambekleding japandi stijl

Houten jaloezieën passen heel mooi in de Japandi stijl. Kies voor dezelfde kleur als de donkere houtaccenten of kies juist voor contrast.


WOONTREND DUURZAAM WONEN

In het algemeen is de klimaatproblematiek en verduurzaming een actueel onderwerp. In 2023 richten we ons huis zeker bewuster in. We waarderen duurzaamheid en kwaliteit meer. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan vintage en tweedehands design, bijzondere vondsten uit de kringloopwinkel. Je denkt bij raambekleding wellicht niet meteen aan duurzaamheid, maar ook bij SUNWAY® zijn we bezig met duurzaamheid. Zo hebben we steeds meer stoffen in de collecties die gemaakt zijn van oceaanplastic. Van het gerecycled plastic wordt een speciaal garen geweven, waar dan bijvoorbeeld rolgordijn- en paneelgordijnstoffen van geweven worden, de zogenaamde Greenscreen Sea-tex stoffen.

Ook is ons Memphis houtprogramma FSC-gecertificeerd. Dit gaat dan om materialen waarvan onze raambekleding gemaakt is, maar een andere vorm van duurzaamheid is energiebesparing. Wist je dat je met SUNWAY® Duette® Shades kan besparen op je energierekening? Door de honingraatstructuur van Duette® Shades ontstaat er een isolerende laag voor je raam, die kou buiten en warmte binnen houdt.

SUNWAY® showrooms

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en dat jij ook met je interieur aan de slag gaat. Wil je meer informatie over SUNWAY® raambekleding? Bezoek dan een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt of check de website www.sunway.nl.

Reageer