Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een fijne thuiswerkplek | Stek Magazine

6 tips van SUNWAY raambekleding voor jouw home office

Momenteel werken we meer thuis dan ooit. Wellicht had jij al een echte home office of heb je er eentje moeten improviseren. Aangezien je er best veel tijd doorbrengt is het goed inrichten van jouw plek belangrijk. Je kan natuurlijk overal in huis een fijne home office creëren. Eentje waar je ook in de toekomst nog veel plezier van hebt. Een eigen afgesloten ruimte is natuurlijk het meest ideaal maar als je die luxe niet hebt is een hoekje in de slaapkamer, keuken of woonkamer ook mogelijk.

Home office tips

Maar waar moet je thuiswerkplek eigenlijk aan voldoen? Je denkt er misschien niet als eerste aan als je je werkplek inricht, maar weet je dat raambekleding veel invloed heeft op de sfeer en je werkomstandigheden? Lees hier de tips van SUNWAY® raambekleding en maak van je home office een plek waar jij je fijn voelt, zodat je bergen kan verzetten…

Tip 1:
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine

Fijne sfeer

Allereerst is de sfeer in jouw home office natuurlijk van essentieel belang. Immers, als jij je goed voelt op jouw home office, dan krijg je simpelweg meer gedaan. Weet je dat raambekleding een grote sfeerbepaler is op jouw werkplek? En is dat nu toevallig in de keuken? Maak dan van de gelegenheid gebruik om je keuken eens onder de loep te nemen. Het maakt daarbij niet uit wat jouw stijl is: industrieel, landelijk of Scandinavisch, SUNWAY® heeft raambekleding in elke interieurstijl. Verticale jaloezieën doen het goed in een industriële omgeving, vouwgordijnen geven je kantoor een landelijke touch en houten jaloezieën maken jouw Scandinavische kantoor helemaal af. Behalve mooi zijn al deze typen raambekleding ook nog eens functioneel en doen ze wat ze moeten doen: licht en warmte uit jouw kantoor en of keuken creëren.

Tip 2:
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine
Thuis werken | Sunway raambekleding | Stek Magazine

Perfecte lichtinval

Lichtinval is heel bepalend in een ruimte. Het lentezonnetje is misschien heel welkom in je kantoor, maar in de zomer moet je de zon goed kunnen weren. Zeker als je met een laptop of beeldscherm werkt, want niets is zo hinderlijk als verblinding door directe inval of weerkaatsing. Betekent dat dat je de hele dag met gesloten zonwering in je home office moet doorbrengen, zonder een straaltje daglicht? Nee hoor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Top-down/Bottom-up uitvoering dan kun je zelf je raambekleding positioneren. Dan kun je bijvoorbeeld het onderste deel sluiten, maar het bovenste deel houd je open, zodat daglicht kan binnenkomen. Zo blijft je beeldscherm goed leesbaar en heb je tegelijkertijd natuurlijk daglicht.

Een Top-down/Bottom-up uitvoering is mogelijk bij verschillende typen raambekleding, zoals bijvoorbeeld Plissé en Duette® shades, vouwgordijnen en aluminium horizontale jaloezieën. Ook een combinatie van materialen kan fijn werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor paneelgordijnen met een transparante baan. Ook al zijn de paneelgordijnen gesloten, je krijgt toch altijd daglicht binnen. Combineren van transparante plissé of Duette® shade met een shade van dichte stof in één combiproduct, is ook mogelijk. Dan kun je afwisselen tussen een transparante, lichtdoorlatende shade en een dichte shade.

Tip 3:
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine

Afgescheiden home office

Ideaal natuurlijk, als jij een kamer kunt omtoveren tot kantoor, maar wat nu als je die luxe niet hebt? Misschien heb je een leuk hoekje over in je woonkamer, maar ja, al die afleiding daar hè… Rust en privacy is wel zo fijn op een werkplek. Wist je dat je met SUNWAY® raambekleding ook heel goed een afscheiding in je woonkamer kunt maken? Hiermee kun je met paneelgordijnen of met de unieke Parametre® Shades een heel mooi kantoor creëren. Je zit dan wel in de woonkamer, maar toch afgescheiden. Een investering voor het thuiswerken van nu maar ook een investering waar je in de toekomst veel plezier van kan hebben!

Met de unieke Parametre® Shades kun je een heel mooi kantoor creëren. Zo zit je wel in de woonkamer, maar toch afgescheiden.

Tip 4:
Thuiswerkplek | Sunway raambekleding | Stek Magazine

Houd het koel

Het is echt genieten van de eerste zonnestralen maar als het straks echt warm wordt, wil je je werkplek toch lekker koel houden. Heb je bijvoorbeeld een werkplekje in jouw slaapkamer gemaakt? Dan kun je deze tip dubbelgoed gebruiken. Zo is straks niet alleen jouw home office maar ook meteen jouw slaapkamer ‘summerproof’. Natuurlijk zet je de ramen in de ochtend lekker open, als het nog niet zo warm is. Wat ook helpt is warmtewerende raambekleding, en dan met name SUNWAY® Duette® Shades. Die bestaan namelijk uit 2 lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. En dat biedt een aantal effectieve en functionele eigenschappen: Reductie van warmteopname in de zomer door een goede reflectie van de zonnestraling.

In de winter werken Duette® Shades isolerend, door de luchtlaag in de honingraat. Hierdoor kun je daadwerkelijk op stookkosten besparen. Ook handig, als jij de hele winter thuis werkt. Bovendien hebben Duette® shades een zeer groot geluiddempend vermogen, wat de akoestiek in je kantoor ten goede komt. Jij kan af en toe lekker los gaan met Spotify, tussen je drukke werkzaamheden door.

Tip 5:
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine
Home office | Sunway raambekleding | Stek Magazine
Kleurige raambekleding Sunway | Stek Magazine

Passie voor kleur

Zeker in deze tijd maken kleuren ons vrolijk. Heb je een werkplekje in de woonkamer gecreëerd? Gun jezelf dan meteen wat leuke kleurrijke accessoires om je heen. Kleur in je werkruimte en woonkamer is van invloed op je humeur, maar ook op je creativiteit en op je productiviteit. Zoek je rust in je kantoor? Ga dan voor de rustgevende kleuren blauw of groen. Blauw bevordert je concentratievermogen en groen is stress verlagend. Heb je een creatief beroep? Dan word jij blij van oranje en geel. De kleur van positiviteit is oranje. Het stimuleert vooral je creativiteit en zorgt ervoor dat je lekker productief kunt zijn. Oranje maakt je vrolijk. Geel heeft dezelfde eigenschappen, maar geel moet wel goed gedoseerd worden.

Roze is een harmonische kleur. Een goede kleur dus voor werkplekken waar samenwerking een belangrijk issue is of op plekken waar sociale interactie kan plaatsvinden. Moet jij geprikkeld worden? Rood is de kleur van passie en emotie. Deze kleur heeft een bijzonder prikkelende invloed; het stimuleert zelfs je bloedsomloop en je hartslag. Kun je wel een portie adrenaline in je werk gebruiken (bijvoorbeeld omdat je veel moet onderhandelen of verkopen), dan zijn rode accenten helemaal goed.

Weet je dat SUNWAY® Duette® Color on Demand Shades leverbaar zijn in 800 kleuren? Daar zit jouw favoriete kleur vast tussen. Je kunt eenvoudig kiezen uit de kleurenwaaier.

Tip 6:
Thuiswerkplek Sunway raambekleding | Stek Magazine

Smart Office in je Smart Home

Een online meeting met al je collega’s, skypen met de familie en Google Classroom voor de schoolgaande kinderen. In de huidige technologie is thuiswerken en toch contact houden eenvoudiger dan ooit. En dat geldt ook voor de digitale ontwikkelingen in huis. Je kunt heel veel aansturen via een app of op je mobiel en tablet. Ook handig als je straks weer meer de deur uit bent. Maak meteen van je Home office een Smart Office! SUNWAY® werkt samen met Homey: één allesomvattend draadloos platform voor alle Smart Home producten. En dat is prettig, want nu kun je je SUNWAY® gemotoriseerde raambekleding, je Sonos Home Sound System, je geweldige Philips HUE-lampen en je slimme thermostaat Toon allemaal via de Homey app aansturen. Zo heb je optimaal gebruiksgemak. En dat is toch heerlijk, in je eigen kantoor?

Showroom

We hopen dat deze tips je op weg helpen naar je leukste en fijnste home office. Wellicht zie je nu dat er meer mogelijkheden zijn dan je denkt. Voor meer inspiratie check je www.sunway.nl. Plan eens een bezoek aan een SUNWAY® showroom. Je kunt vooraf een afspraak maken, dan wordt er een ruimte gereserveerd en kun je je in alle rust laten inspireren en adviseren. Klik hier voor een showroom bij jou in de buurt.

Kijk voor de complete collectie van SUNWAY® op www.SUNWAY.nl. Kijk voor meer informatie over Homey op www.athome.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.