Stek Woon & Lifestyle Magazine

De (nieuwe) klassiekers: Aluminium jaloezieën

Net zoals in mode zien we in het interieur ook ontwerpen die door de jaren heen steeds weer terugkomen, maar dan in een nieuw, modern jasje. Denk bijvoorbeeld aan visgraatvloeren, meubels van bepaalde houtsoorten en interieurstoffen. Deze keer highlighten we een klassieker in raambekleding: de horizontale jaloezieën van aluminium. We spreken SUNWAY® exclusieve raambekleding, die al ruim 60 jaar maatwerk raambekleding maakt.

Horizontale jaloezieën is een echte klassieker op het gebied van raambekleding. Na de Balastore, een plisségordijn van papier en stoffen gordijnen kwam de horizontale jaloezie van aluminium in opkomst. Deze is door de jaren heen altijd populair geweest, vanwege het goede ontwerp en de praktische functionaliteit. Vroeger werden horizontale jaloezieën vooral toegepast in kantoorruimtes en ze hadden dan ook lang een zakelijk en saai imago. Dat is tegenwoordig gelukkig heel anders, want geen ander product biedt een betere daglicht- en privacy regulering dan horizontale jaloezieën.

In 1961 is SUNWAY® gestart als Jaloezieënfabriek Spijkenisse. Hier werden, met veel zorg en aandacht, de eerste horizontale jaloezieën onder het merk SUNWAY® gemaakt. Vanaf dag één werd er maatwerk geleverd. Misschien hadden je (groot)ouders vroeger nog de ouderwetse aluminium horizontale jaloezieën in groen, blauw of beige. Veel keuze was er toen niet. Dat is in de nieuwe SUNWAY® collectie Horizontale jaloezieën gelukkig heel anders.

Naturel of kleur, alles is mogelijk

Aluminium jaloezieën saai en ouderwets? Verre van! Want horizontale jaloezieën zijn leverbaar in heel veel kleuren. Heb jij een naturel interieur, lekker kleurrijk of een modern interieur in strak zwart wit? Hoe jouw interieur ook is ingericht, je vindt altijd een passende kleur jaloezie.

Naast alle kleuren hebben veel jaloezieën ook een bijzondere finish. Denk bijvoorbeeld aan een supermatte jaloezie of juist hoogglans, geborsteld aluminium of een fraaie metallic look. Een eyecatcher is de Velvet, een jaloezie met een zachte fluweelachtige touch.

Verschillende lamelbreedtes

SUNWAY® horizontale jaloezieën zijn leverbaar in 4 lamelbreedtes:

  • 16 mm, elegant en subtiel
  • 25 mm, tijdloos mooi
  • 50 mm, in combinatie met ladderband een echte designklassieker
  • 70 mm, voor een robuuste uitstraling

Verder kun je kiezen uit klassiek ladderkoord of ladderband, van 10 mm tot 38 mm breed.

Horizontale jaloezieën zijn geschikt voor alle woonruimtes

Horizontale jaloezieën zijn goed toepasbaar in het hele huis. In je woonkamer zorgen ze voor de perfecte lichtinval overdag en ’s avonds sluit je ze en zorgen ze voor sfeer en privacy. Ze vrolijken kinderkamers op en zorgen dat zomerwarmte en avondlicht worden geweerd, zodat kinderen ook in de zomer van een goede nachtrust genieten. En hetzelfde geldt natuurlijk voor jouw eigen slaapkamer.

In de keuken zijn ze decoratief én praktisch, want vlekken verwijder je eenvoudig en snel en ze blijven mooi in vochtige ruimtes.

Ook voor je homeoffice zijn ze perfect, want de lichtinval kan perfect geregeld worden met horizontale jaloezieën. Zo zorg jij dat de reflectie op jouw beeldscherm minimaal is.

Modellen voor bijzondere ramen

Tegenwoordig zijn ramen niet meer rechttoe-rechtaan. Ook voor moderne ramen biedt deze collectie geschikte modellen. Als je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning woont is de kans groot dat je veel draai-kiepramen met kunststof of aluminium kozijnen hebt. Kunststof of aluminium kozijnen zijn niet handig om in te boren. SUNWAY® heeft hier een goede oplossing voor: FrameFit. Met dit model hoeven geen gaten in het kozijn geboord te worden. Het frame wordt met een magneetstrip op het kozijn geplakt. Extra gebruiksvriendelijk is de afneembaarheid van het frame. Wanneer de ramen gewassen moeten worden, kun je het frame eenvoudig verwijderen. Ook zijn er speciale dakraammodellen of modellen voor een schuin raam.

Bedieningsvormen en Smart Home 

Er zijn veel verschillende bedieningsvormen, waarbij kindveiligheid altijd voorop staat.
Er zijn verschillende handbedieningen, waaronder koord- en kettingbediening. Daarnaast is er LiteRise® bediening, waarbij de bediening via een metalen handgreep gaat.

Heb je ramen waar je lastig bij kunt, of wil je je SUNWAY® raambekleding integreren in je Smart Home? Dan is gemotoriseerde bediening een prima oplossing.

Er zijn al tal van geautomatiseerde en aanstuurbare producten die niet meer weg te denken zijn. Denk aan Philips Hue verlichting, Sonos geluidssysteem, of een slimme thermostaat. Alles wordt aangestuurd via een app op je smartphone of via spraakcommando’s met behulp van slimme assistenten als Google Assistant of Amazon Alexa. Ook SUNWAY® raambekleding maakt onderdeel uit van Smart Home en is te bedienen en te automatiseren. Het mogelijk om scenes in te programmeren zodat jouw raambekleding automatisch sluit als de zon schijnt, of dat jij met één druk op de knop de raambekleding en verlichting in standje thuisbioscoop zet.

Je ziet, er is heel wat veranderd sinds de eerste SUNWAY® collectie horizontale jaloezieën van ruim 60 jaar geleden. Het goede ontwerp en de functionaliteit zijn gebleven. De horizontale jaloezie is vandaag de dag nog steeds te vinden in vele Nederlandse interieurs. De horizontale jaloezie is met recht een klassieker, maar dan in een jasje van nu.

Wil jij meer informatie of inspiratie? Loop dan eens binnen bij een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt. Daar kun je ook alle andere SUNWAY® collecties bekijken.

Reageer