Stek Woon & Lifestyle Magazine

SUNWAY® raambekleding in de woontrends van 2024

We staan op de drempel van 2024. Nieuw jaar, nieuwe trends. Wat zijn de woontrends voor 2024 en hoe past je raamdecoratie daarin? SUNWAY® neemt je mee in een aantal  interieurtrends voor komend jaar en laat je zien hoe je raambekleding daarin kan toepassen.

Woontrend 1: Inspiratie uit de natuur 

Net als vorig jaar blijft de natuur een grote inspiratiebron. Natuurlijke tinten, natuurlijke materialen en texturen die zijn geïnspireerd op de natuur. Dat zijn de kenmerken van deze trend. In deze onrustige wereld hebben we behoefte aan rust en balans en wie de natuur in huis haalt, brengt hiermee rust en sfeer in huis. Qua kleuren kun je hierbij denken aan groen, beige en bruin. Denk bij groen ook aan levend groen, zoals grote kamerplanten. Wat materialen betreft zijn hout, bamboe en natuurlijke stoffen zoals linnen een goede match.

SUNWAY® raambekleding die perfect in deze in deze woontrend past:

Woontrends 2024 raambekleding

Houten jaloezieën
Deze geven instant sfeer in je interieur. Houten jaloezieën zijn leverbaar in prachtige gebeitste natuurtinten, maar ook in geverfde tinten. Zo kan een mooie vergrijsde groene of taupe-kleurige houten jaloezie ook dat fijne natuurlijke gevoel geven. 

Woontrends 2024 raambekleding

Bamboe jaloezieën
Ook een natuurlijk materiaal als bamboe past natuurlijk perfect in deze woontrend. Bamboe heeft een mooie natuurlijke uitstraling en brengt rust in je interieur. 

Woontrends 2024 raambekleding

Woodweave blinds
Dit zijn rol- en vouwgordijnen van geweven hout. Woodweave blinds zijn een grote sfeermaker in je interieur. Ze zijn leverbaar in dezelfde prachtige natuurlijke beitstinten en de vergrijsde laktinten als de houten jaloezieën. Je kunt ze hierdoor perfect combineren. 

Woontrend 2: Duurzaam wonen

Een trend die al jaren gaande is en alsmaar belangrijker wordt, is duurzaam wonen. Met de enorm hoge energieprijzen van vorig jaar, zoeken we naar manieren om ons huis te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en warmtepompen. Maar ook materialen die het milieu minder schaden, worden steeds belangrijker. 

Materialen: duurzaam en gerecycled 
Hierbij kun je weer denken aan bamboe en houten jaloezieën. Onze Memphis houten jaloezieën en Woodweave blinds (rol- en vouwgordijnen van geweven hout) zijn FSC-gecertificeerd. 

Aluminium jaloezieën
Horizontale jaloezieën van aluminium passen ook in deze trend. Het aluminium dat wij gebruiken is gerecycled aluminium. 

Woontrends van 2024 raambekleding

Isolatie en energie-efficiëntie 
Door je huis te isoleren voorkom je veel warmteverlies en bespaar je op je energierekening.

Woontrends van 2024 raambekleding
Woontrends van 2024 raambekleding

Duette® shades
De meest energie-efficiënte raambekleding zijn SUNWAY® Duette® shades. De honingraatvormige structuur van Duette® shades zorgt voor een isolerende laag voor je raam. Daarmee wordt de kou buiten en de warmte binnen gehouden. In de zomer werkt het andersom. Dan wordt de warmte buitengehouden en blijft het binnen lekker koel. Zo kun je daadwerkelijk besparen op je energierekening in de winter en je aircokosten in de zomer. 

Woontrends van 2024 raambekleding

Een andere mooie eigenschap van Duette® shades is de geluiddempende werking, waardoor de akoestiek in je interieur verbetert. Duette® shades zijn leverbaar in verschillende transparanties, plooibreedtes en kleuren. Dus behalve functioneel zijn Duette® shades ook decoratief en sfeervol. 

Smart Home
Veel SUNWAY® raambekleding is leverbaar met gemotoriseerde bediening en deze passen perfect in een Smart Home omgeving. Een geautomatiseerde woning brengt vele voordelen met zich mee. Vanzelfsprekend dient een slim huis het gemak, maar het bespaart ook geld, tijd en energie. 

Door het instellen van scenario’s kun je bijvoorbeeld je raambekleding op vaste tijden sluiten, ook al ben zelf op dat moment niet thuis. Zo kun je in de winter op de juiste tijd uw raambekleding sluiten, waardoor je voor een betere isolatie en dus een lagere energierekening zorgt. 

Woontrend 3: Classic Colour Chic  

Kleur is here to stay. Maar dit jaar draait het vooral om de chique, intense kleuren als wijnrood, nachtblauw en smaragdgroen.  Combinaties met materiaal en texturen zijn erg bepalend voor deze trend. Kijk eens naar een glansje in het behang. Of ga voor velours raambekleding. Stoffen met een mooi dessin passen ook heel mooi in deze trend. Deze combinatie zorgt voor een chique sfeer in huis. SUNWAY® raambekleding die perfect in de woontrends van 2024 past zijn bijvoorbeeld velours vouwgordijnen in een uitgesproken kleur of wijnrode aluminium jaloezieën.

Woontrends van 2024 raambekleding

Woontrend 4: Personal touch 

Een ander onderdeel van de woontrends van 2024 is het verpersoonlijken van je interieur. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door DIY projecten. Betegel een oud tafeltje of voorzie een oude stoel van een nieuw stofje. Zo wordt jouw interieur echt van jou.  SUNWAY® raambekleding kun je ook jouw eigen personal touch geven. Zo kun je bij onze Nubus® shades bijvoorbeeld kiezen voor een afwijkende kleur in je rolgordijn, of een afwijkende baan in je paneelgordijn. Je kunt daarnaast kiezen voor verschillende kleuren baleinen of rail.  

Ook kun je kiezen welke bediening bij jou past, bijvoorbeeld handbediening of elektrische bediening, zodat jij jouw raambekleding vanaf je bank kan bedienen. Kortom, er is veel mogelijk om raambekleding helemaal naar jouw wensen samen te stellen. 

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze vertaling van woontrends van 2024 naar raambekleding en dat je lekker aan de slag gaat met je interieur. Wil je nog meer informatie en inspiratie? Loop dan eens binnen bij een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt of check onze website.

We wensen je een prachtig jaar met een nog mooier interieur. 

www.sunway.nl

Reageer