Stek Woon & Lifestyle Magazine

Tips om de juiste lichtinval te krijgen in huis

Licht in huis is enorm belangrijk voor de invloed van onze stemming en productiviteit. De juiste lichtinval kan een wereld van verschil maken. In deze blog lees je een aantal tips hoe je kunt zorgen voor het juiste licht in huis. Laten we beginnen!

#1. Natuurlijk licht

Natuurlijk licht van buiten is een frisse vorm van verlichting in huis en zorgt voor een fijne sfeer. Daarnaast is het ook nog eens energiezuinig, omdat je zo min mogelijk lampen hoeft te gebruiken voor het effect dat je wil creëren. Om zo veel mogelijk natuurlijk licht in huis te krijgen zijn grote ramen en glazen deuren een must. Deze laten veel licht door en hierdoor creëer je een gevoel van ruimte. Voor een extra beleving van ruimte en licht kun je grote spiegels toevoegen in de kamer. Deze weerkaatsen licht en maken de ruimte helder. 

#2. Raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie heeft ook veel invloed op de lichtinval in huis. Overweeg bijvoorbeeld lichtdoorlatende gordijnen in de woonkamer of jaloezieën die je gemakkelijk kunt aanpassen en verstellen hoe jij dat wil. Daarnaast is een goede tip om te kiezen voor zonwering van Zonweringfabriek.nl. Hierdoor schijnt er nog wel daglicht in huis, maar is de zon niet te fel. Hierbij kun je kiezen voor zonwering met zuignappen. Dit is ideaal wanneer jouw situatie geen screen of rolluik toelaat. De zonwering kun je makkelijk bevestigen, staat mooi en stijlvol en is een fijne manier van het toelaten van licht in huis. 

lichtinval lichtstraat maken | Stek Magazine

#3. Kies voor een lichtstraat

De woonkamer en de eetkamer zijn plekken waar we allemaal veel te vinden zijn. Het is daarom belangrijk dat deze ruimtes voldoende daglicht hebben. Kies daarom voor een lichtstraat boven de eettafel bijvoorbeeld. Hierdoor zorg je niet alleen voor meer daglicht, maar ook voor een lagere energierekening, omdat je minder verlichting hoeft aan te doen. Daarnaast heeft het ook een esthetische waarde. Het oogt prachtig en zorgt voor een luxe afwerking van de ruimte. Ook kan het toevoegen van een lichtstraat de waarde van je woning verhogen. 

Alummi | Binnenkijken | Stek Magazine

#4. Gebruik lichte kleuren

Maak in je interieur gebruik van lichte kleuren op de vloer, muren en in de meubels en accessoires die je kiest. Ga voor kleuren, zoals, grijs, wit en crèmekleuren. Deze kleuren weerkaatsen meer licht en creëren ook een heldere sfeer in huis. 

Zorg dus voor grote ramen, de juiste raamdecoratie, een lichtstraat en gebruik neutrale kleuren. Hiermee zorg je voor een lichte woning! Heel veel succes.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.