Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sunway

Tijdloos en eigentijds: Ontdek de nieuwste collectie SUNWAY® raambekleding

Het is alweer september, we genieten nog van nazomerse dagen en bewegen langzaam richting de herfst. Deze overgang roept beelden op van warmte en gezelligheid in huis. Nieuwe plaids op de bank, sfeervolle kaarsjes en de raambekleding dicht. Hoe kleed jij je ramen aan? Misschien kunnen wij je inspireren met onze nieuwe collectie SUNWAY® raambekleding. Deze keer presenteren we een klassieker op het gebied van raambekleding: Horizontale Jaloezieën van aluminium.

Horizontale jaloezieën zijn door de jaren heen altijd populair gebleven vanwege hun doordachte ontwerp en praktische functionaliteit. Vroeger werden deze jaloezieën voornamelijk in kantoorruimtes gebruikt en hadden ze een zakelijk en wat saai imago. Gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. Geen ander product biedt namelijk een betere mogelijkheid voor het reguleren van daglicht en privacy dan horizontale jaloezieën.

In 1961 is SUNWAY® gestart als Jaloezieënfabriek Spijkenisse. Hier werden, met veel zorg en aandacht, de eerste horizontale jaloezieën onder het merk SUNWAY® gemaakt. Vanaf dag één werd er maatwerk geleverd. Misschien hadden je (groot)ouders vroeger nog de ouderwetse aluminium horizontale jaloezieën in groen, blauw of beige. Veel keuze was er toen niet. Dat is in de nieuwe SUNWAY® collectie gelukkig heel anders.

Naturel of kleur? Alles is mogelijk!

Aluminium jaloezieën saai en kil? Verre van! Want horizontale jaloezieën zijn leverbaar in heel veel kleuren. Heb jij een naturel interieur, lekker kleurrijk of een modern interieur in strak zwart wit? Hoe jouw interieur ook is ingericht, je vindt altijd een passende kleur jaloezie. Naast alle kleuren hebben veel jaloezieën ook een bijzondere finish. Denk bijvoorbeeld aan een supermatte jaloezie of juist hoogglans, geborsteld aluminium of een fraaie metallic look. Nieuw is de Velvet, een jaloezie met een zachte fluweelachtige touch.

Verschillende lamelbreedtes

SUNWAY® horizontale jaloezieën zijn leverbaar in 4 lamelbreedtes:

  • 16 mm, elegant en subtiel
  • 25 mm, tijdloos mooi
  • 50 mm, in combinatie met ladderband een echte designklassieker
  • 70 mm, voor een robuuste uitstraling

Verder kun je kiezen uit klassiek ladderkoord of ladderband, van 10 mm tot 38 mm breed.

Horizontale jaloezieën zijn geschikt voor alle woonruimtes

Horizontale jaloezieën zijn goed toepasbaar in het hele huis. In je woonkamer zorgen ze voor de perfecte lichtinval overdag en ’s avonds sluit je ze en zorgen ze voor sfeer en privacy. Ze vrolijken kinderkamers op en zorgen dat zomerwarmte en avondlicht worden geweerd, zodat kinderen ook in de zomer van een goede nachtrust genieten. En dat geldt natuurlijk ook voor papa en mama.

In de keuken zijn ze decoratief én praktisch, want vlekken verwijder je eenvoudig en snel en ze blijven mooi in vochtige ruimtes.

Ook voor je home office zijn ze ideaal, want de lichtinval kan perfect geregeld worden met horizontale jaloezieën. Zo zorg jij dat de reflectie op jouw beeldscherm minimaal is.

Modellen voor bijzondere ramen

Tegenwoordig zijn ramen niet meer rechttoe-rechtaan. Ook voor moderne ramen biedt deze collectie geschikte modellen. Als je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning woont is de kans groot dat je veel draai-kiepramen met kunststof of aluminium kozijnen hebt. Kunststof of aluminium kozijnen zijn niet handig om in te boren. SUNWAY® heeft hier een goede oplossing voor: FrameFit. Met dit model hoeven geen gaten in het kozijn geboord te worden. Het frame wordt met een magneetstrip op het kozijn geplakt. Extra gebruiksvriendelijk is de afneembaarheid van het frame. Wanneer de ramen gewassen moeten worden, kun je het frame eenvoudig verwijderen. Ook zijn er speciale dakraammodellen of modellen voor een schuin raam.

Bedieningsvormen en Smart Home

Er zijn veel verschillende bedieningsvormen, waarbij kindveiligheid voorop staat.
Er zijn verschillende handbedieningen, waaronder koord- en kettingbediening. Daarnaast is er LiteRise® bediening, waarbij de bediening via een metalen handgreep gaat. Heb je ramen waar je lastig bij kunt, of wil je je SUNWAY® raambekleding integreren in je Smart Home? Dan is gemotoriseerde bediening, zoals de draadloze EASE® accu motor een prima oplossing.

Er zijn al tal van geautomatiseerde en aanstuurbare producten die niet meer weg te denken zijn. Denk aan Philips Hue verlichting, Sonos geluidssysteem, of Netflix kijken via Chromecast. Alles wordt aangestuurd via een app op je smartphone of via spraakcommando’s met behulp van slimme assistenten als Google Assistant of Amazon Alexa. Ook SUNWAY® raambekleding maakt nu onderdeel uit van Smart Home en is te bedienen en te automatiseren. Het mogelijk om scènes in te programmeren zodat jouw raambekleding automatisch sluit als de zon schijnt, of dat jij met één druk op de knop de raambekleding en verlichting in standje thuisbioscoop zet.

Je ziet, er is heel wat veranderd sinds de eerste SUNWAY® collectie horizontale jaloezieën. Wil jij meer informatie of inspiratie? Loop dan eens binnen bij een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt. Daar kan je ook alle andere SUNWAY® collecties bekijken.


SUNWAY® Oktober Woonmaandactie

Dit najaar wordt sfeervol en warm met de nieuwe SUNWAY® Duette® Shades, de raambekleding met isolerende en energiebesparende werking. In Oktober Woonmaand krijgt u de 4e Duette® of Plissé Shade helemaal gratis! Zo zit u er straks comfortabel bij.

Deze actie is geldig van 1 oktober – 5 november 2023


Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.