Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sunway raambekleding | Stek Magazine

Raambekleding voor afwijkende ramen

Raambekleding is een grote sfeerbepaler in een interieur. Maar niet alle raambekleding is geschikt voor elk raam. Wat nu als je “lastige” ramen hebt, of afwijkende ramen? Ook daar heeft SUNWAY® de perfecte oplossing voor.

Raambekleding voor bijzondere en afwijkende ramen | Stek Magazine

Kunststof en aluminium (draai-kiep) ramen 

Als je in een nieuwbouwwoning woont is de kans groot dat je veel draai-kiepramen met kunststof of aluminium kozijnen hebt. Afwijkende ramen dus. Kunststof of aluminium kozijnen zijn niet handig om in te boren. SUNWAY® heeft hier een goede oplossing voor: FrameFit. Met dit model hoeven geen gaten in het kozijn geboord te worden. Het frame wordt met magneetstrip op het kozijn geplakt.

Raambekleding voor bijzondere en afwijkende ramen | Stek Magazine

Daarnaast is de afneembaarheid van het frame van het raam een groot voordeel, indien de ramen gewassen moeten worden. FrameFit is leverbaar als horizontale jaloezie of Duette® Shade. Een soortgelijke oplossing voor rolgordijnen heet PerfectFit. Het rolgordijn zit in een cassette die eenvoudig, zonder boren en schroeven, met magneetstrip op het kozijn te bevestigen is. Ook hier is de gehele cassette afneembaar, om makkelijk de ramen te kunnen wassen.

Afwijkende ramen | Sunway raambekleding | Stek Magazine

Dakramen

Dakramen, daar zijn meerdere raambekledings-producten voor. Rolgordijnen zijn bijvoorbeeld perfect in de slaapkamer. Kies voor een verduisterende stof, dan slaap je ook heerlijk in de zomer. Is jouw werkkamer op zolder en heb je daar een dakraam? Dan kun je kiezen voor een Plissé of Duette® Shade met een reflecterende achterzijde.
Zo houd je de zon en de warmte buiten. Een horizontale jaloezie doet het in deze situatie ook goed, omdat je hiermee de lichtinval perfect kunt reguleren. Als de dakramen zich op grote hoogte bevinden (bijvoorbeeld in een vide) dan biedt motorisatie uitkomst. Het bedienen van de raambekleding gaat dan eenvoudig via een afstandsbediening of via je smartphone.

Een horizontale jaloezie houdt de zon en warmte buiten en je kan de lichtinval hiermee perfect reguleren. 

Raambekleding | Stek Magazine

Serres en tuinkamers

Veel mensen bouwen een tuinkamer of een serre aan hun huis om zo meer ruimte te creëren voor een werkplek, een eetkamer of gewoon voor een lekkere relaxplek. Tuinkamers en serres bestaan voor een groot deel uit glas. Het is fijn als je in de winter kunt genieten van het winterzonnetje, maar in de zomer wil je het zonlicht en de bijbe-horende warmte ook kunnen reguleren. Plissé en Duette® Shades zijn dan de ideale raambekleding. Duette® Shades hebben een honingraatstructuur. Hierdoor houden ze in de winter de warmte vast en in de zomer de warmte buiten.

Raambekleding voor bijzondere en afwijkende ramen | Stek Magazine

Het is fijn als je in de winter kunt genieten van het winterzonnetje, maar in de zomer wil je het zonlicht en de bijbehorende warmte ook kunnen reguleren.  

Grote raampartijen met een schuine zijde

Heb je een grote raampartij met een schuine zijde? Dan zijn verticale jaloezieën perfect! En dat komt mooi uit, want de verticale jaloezie is weer terug van weggeweest. Steeds meer zien we deze klassieker in hedendaagse interieurs. De strakke look en het verticale lijnenspel passen helemaal in de moderne grafische trend.

Raambekleding voor bijzondere en afwijkende ramen | Stek Magazine

Afwijkende ramen

Heb je afwijkende ramen qua vorm, zoals driehoekige of schuine ramen? Dan bieden SUNWAY® Plissé en Duette® Shades de perfecte oplossing. Ook ronde ramen, zoals bijvoorbeeld op schepen of op een oude woonboerderij, worden mooi in stijl bekleed door deze flexibele raambekleding.

Heb jij afwijkende ramen? Loop eens binnen bij een SUNWAY® showroom voor een vrijblijvend advies. En heb jij gewoon rechttoe-rechtaan ramen? Ook dan ben je van harte welkom.

Raambekleding voor bijzondere en afwijkende ramen | Stek Magazine

Kijk voor de complete collectie van SUNWAY® op www.sunway.nl 

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play