Stek Woon & Lifestyle Magazine
raamdecoratie rolluiken

Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het is erg bepalend voor de uitstraling, sfeer en comfort. Er zijn enorm veel opties als het gaat om de juiste raamdecoratie en daarom lees je in deze blog waar jij op moet letten bij het uitkiezen van de juiste zonwering. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

 #1. Waar ben je naar op zoek?

De eerste stap is het bepalen van jouw behoeftes als het gaat om raamdecoratie. Het is van belang om te weten waar de raamdecoratie voor moet dienen. Wil jij meer privacy? Minder zonnestralen in huis? Of moet het energiekosten besparen? Door duidelijk te hebben waarvoor jij het wil gebruiken kun je hierna makkelijker een keuze gaan maken. 

Afbeelding met overdekt, interieurontwerp, vloer, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving

#2. Jouw stijl

Naast de functionaliteit is het ook van belang dat de raamdecoratie aansluit op jouw interieur. Kijk goed naar wat voor stijl jij hebt en pas hier de raamdecoratie zo goed mogelijk op aan. Bij Degalux kun je jouw eigen rolluik bijvoorbeeld samenstellen. Denk hierbij aan de vorm, kleur, afmeting en bediening. Hierdoor kun je het perfect laten aansluiten op jouw wensen en behoeftes. 

#3. Budget

Stel voordat jij raamdecoratie gaat bestellen ook vast wat jouw budget is. De prijzen van raamdecoratie kan namelijk erg variëren in prijs. Hierbij hangt het allemaal af van het type, grootte en materiaal. Door een budget vooraf vast te stellen kun jij gerichter zoeken en opties overwegen binnen de gewenste prijsklasse. Een goede tip is wel om te investeren in goede zonwering, omdat dit iets is wat lang mee zal gaan. Je kunt daardoor beter investeren in goede, kwalitatieve producten. 

#4. Meet de ramen nauwkeurig

Het is belangrijk om de ramen goed op te meten voordat je raamdecoratie koopt. Wanneer het namelijk net iets te kort of te lang is staat het niet netjes en vervalt de functie van de raamdecoratie. Ben jij zelf niet zo handig en wil je dat dit goed wordt gedaan? Dan kun je ook overwegen om het te laten inmeten en plaatsen. Op die manier kun jij goed advies krijgen van professionals en weet je zeker dat het een mooi resultaat gaat worden. 

Afbeelding met persoon, nagel, overdekt, vinger

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stel daarom eerst jouw behoeftes vast, kijk goed naar jouw eigen stijl, stel een budget vast, meet nauwkeurig en laat eventueel een professional je helpen bij het kiezen van de juiste materialen, kleur, meting en plaatsing. Op die manier ben jij gegarandeerd van prachtige raamdecoratie in huis. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.