Stek Woon & Lifestyle Magazine

Buiten warm, binnen koel door rolluiken aan te schaffen

Bij woningisolatie is de warmte binnenhouden niet de enige uitdaging. In een hete zomer wil je het binnen juist koel houden. Je kunt dit bereiken door de deuren te openen als het waait of door de airco op maximaal vermogen in te stellen. Een andere, duurzame oplossing is rolluiken aanschaffen. Die bieden natuurlijke verkoeling in huis.

Duurzame woning

Welk energielabel heeft jouw woning? Zelfs in een A+++ woning kan het binnen in de zomer flink opwarmen. Woningisolatie is namelijk vooral gericht op warmte binnenhouden in de winter. Er wordt tegenwoordig wel melding gemaakt op het energielabel of de woning in de zomer koel blijft maar in ons land ligt de nadruk toch op een huis warm houden. Je kunt triple glas plaatsen maar zonlicht schijnt er gewoon doorheen. En zon betekent warmte, die warmte kan vervolgens niet meer naar buiten toe. Met rolluiken zorg je ervoor dat het grootste deel van het warme zonlicht buiten blijft met als resultaat een woning die veel koeler blijft. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Bekijk de rolluiken hier en neem contact op met de dealer voor een maatwerk oplossing.

Rolluiken

Slimme rolluiken

Door de rolluiken te sluiten houd je zonnestralen buiten, dit zorgt voor verkoeling in huis. Of beter gezegd voorkomt het opwarming van je interieur. Maar je wilt niet dat de rolluiken de hele dag door gesloten blijven. Als het bewolkt is, of als de zon op de andere zijde van de woning staat, dan mogen de rolluiken weer open. Maar je wilt natuurlijk niet de hele dag aan riemen trekken of op knopjes drukken. Dan is het goed om te weten dat je een lichtsensor kunt koppelen aan het rolluik. Op basis van de lichtinval kies je of de rolluiken geopend of gesloten moeten worden. Het voordeel van deze huisautomatisering is dat je er niet voor thuis hoeft te blijven. De rolluiken functioneren geheel autonoom.

rolluiken

Buiten en binnen alles geregeld

Met rolluiken zijn gordijnen in huis niet altijd meer nodig, toch biedt raamdecoratie meer sfeer in huis. Ook binnen kun je gordijnen slim maken met een Somfy systeem. Lees meer over Poweredblinds en alle mogelijkheden die slimme raamdecoratie te bieden heeft. Zowel de rolluiken als de raamdecoratie werken via hetzelfde TaHoma kastje. Dit maakt instellen eenvoudiger, je kunt ook uitgebreide scenario’s samenstellen. Zo kun je kiezen wanneer de rolluiken openen of sluiten, voor de gordijnen kun je andere momenten kiezen. Stel het programma in op een specifieke tijd of laat een slimme sensor het werk doen. Door verdere koppelingen te maken met smart lights of luidsprekers kun je een volledige smart home inrichten. Vergeet ook zeker niet de mogelijkheden van een slimme thermostaat te bekijken, zo geniet je dagelijks van de ideale temperatuur in huis.

Thuis met gordijnen

Er is meer mogelijk dan rolluiken en raamdecoratie. Als je een mooi terras hebt in de tuin waar je in de zomer een eitje op kunt bakken, overweeg dan een zonnescherm te installeren. Ook dit systeem kun je weer automatiseren. Zo kun je binnen en buiten voor verkoeling zorgen. En via het Somfy systeem kun je al deze apparaten centraal beheren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.