Stek Woon & Lifestyle Magazine

Maak zelf een plantenhanger van mos

Afgelopen najaar deed ik mee aan Instaswap. Opgericht door Lynda om wat liefde te verspreiden. Een zeer goed doel! Twee keer per jaar kun je deelnemen aan de instaswap. Je geeft je op met je naam, adres en Instagram-account en je ontvangt daarna de naam van het IG-account van iemand anders. Nu kun je leuke cadeautjes verzamelen of zelf maken voor een persoon die je misschien niet eens kent. Je hebt alleen de foto’s op het IG-account van je ‘swapbuddy’ en natuurlijk je eigen creativiteit! Alle deelnemers moeten de swap op dezelfde datum posten, zodat iedereen de swap op ongeveer dezelfde dag/periode ontvangt.

Plantenhanger van mos

De swap die ik ontving kwam helemaal uit Denemarken. En het was een zeer originele: een DIY pakket van een plant planet: plantenhanger van mos. Nu ik plantjes steeds leuker ga vinden, was dit cadeau een mooie aanvulling op mijn kleine urban jungle thuis. Ik heb bij elke stap van deze DIY een foto gemaakt, zodat ik jullie kan laten zien hoe je zo’n plant planet maakt!

Plantenhanger van mos

Stappenplan plantenhanger

1. Je hebt nodig: een beetje mos, een paar meter touw/lint en een mooie haak.

Plantenhanger van mos maken

2. Verdeel het touw in vier gelijke delen en leg ze uit op een diep bord of grote kom.

Plantenhanger van mos

3. Plaats het mos omgekeerd in het midden van het bord op het touw.

Plantenhanger van mos

4. Plaats een kleine plant met een beetje potgrond op het mos en vouw het mos om de plant. Bind het daarna vast met de touwtjes. Ik vond dit niet heel makkelijk om te doen, maar na een beetje doorzetten kreeg ik dit resultaat. Nu kun je een lang stuk touw bevestiging aan de plant en aan de haak.

Plantenhanger van mos

5. Zoek een leuke plek om het op te hangen en je bent klaar!

Plantenhanger van mos

Ook voor balkon

Zo’n plant planet is niet alleen leuk om binnen op te hangen. Nu het voorjaar is begonnen, kun je dit idee ook in je tuin of op je balkon toepassen! Een leuke aanvulling op de potten met plantjes! Succes!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.