Stek Woon & Lifestyle Magazine
Peperomia

Maak een binnentuintje met Peperomia

Geen groene vingers, maar hou je wel van planten in huis? Dan is kamerplant Peperomia écht iets voor jou. De Peperomia blijft laag en leent zich daardoor goed voor de kleine binnen- of flessentuintjes die op dit moment razend populair zijn. Een mooie stolp, fles of glazen schaal en jouw binnentuintje kan beginnen.

Bloemen als staartjes

De sierlijke kamerplant Peperomia groeit en bloeit in vele soorten en maten. De kleuren variëren van groen tot roze. De bladeren kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes, andere bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat blad is mooi gelaagd, waardoor de plant er vol en levendig uitziet.

Peperomia in de flessentuin

Omdat de meeste soorten vrij laag blijven, is Peperomia heel geschikt om in flessentuintjes en terraria te gebruiken. Zeker wanneer je in de winter ook wil genieten van een groene (binnen)tuin – zonder al te veel onderhoud – is een flessentuin heel geschikt. Neem hiervoor een grote fles met een bolle buik of een grote schaal. Leg wat fijn grind op de bodem en gebruik potaarde op turfbasis. Plantjes erin en je binnentuin is geboren. Veel plezier ermee!

Tip: benevel je tuintje na het planten direct met een plantenspuit. Met een gieter spat de aarde op en dan ziet het er niet meer zo mooi uit.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.