Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een nieuwe werkplek nodig? Dit bureau maak je zelf!

Hanneke van Studio Gewoon Thuis was al een tijdje op zoek naar een leuk nieuw bureau voor thuis. Ze wist precies hoe het eruit moest zien maar vind dan maar net het goede formaat en de combinatie van materialen. Daarom maakte ze zelf dit leuke bureau. Wil je dit bureau ook maken? Lees het stappenplan van Hanneke en ga aan de slag!

Dit heb je nodig

  • 2x underlayment platen van 120x60cm, 1,5cm dik
  • 4x underlayment planken van 60x8cm, 1,5cm dik
  • Lades: 6x 29,2×7,5cm (voor/achterkanten lade) en 6x 59×7,5cm (zijplankjes) en 3x 29,3×60
  • (onderkanten lade) 5mm dik multiplex
  • 3x leren handgreepjes incl. bevestiging (lerenhandgreepjes.nl)
  • Houtlijm
  • Lijm klemmen
  • Boormachine
  • Onderstel: wij gebruikten IKEA Lerberg schragen

collage1

How to…

how-to-1

Stap 1

Bevestig op één van de grote underlayment platen de vier kleinere underlayment planken. Teken goed af, en voorzie de randen van houtlijm. Druk de delen goed op elkaar met de lijmklemmen en laat dit drogen.

how-to-2

Stap 2

Neem de drie plankjes die de voorkant worden van je lades. Teken af waar er gaten moeten komen voor de leren handgrepen en boor de gaten voor. Schuur en verf deze wit. Bevestig na het drogen de leren handgrepen erop met de bijbehorende schroeven en moeren.

Stap 3

Leg de drie grote platen klaar, en lijm de andere plankjes er bovenop. Zorg dat alles goed recht op elkaar zit, zodat de lades gemakkelijk kunnen schuiven. Laat ook deze delen goed drogen engebruik de lijmklemmen zodat de lijm kan harden. Lees goed de verpakking van je houtlijm voor de precieze droogtijd.

how-to-3

Stap 4

Als de lades droog zijn, kunnen ze op het blad worden gelegd en kan je het bovenste underlayment plaat erop lijmen. Druk deze weer goed aan met lijmklemmen. Het geheel kan je eventueel aflakken zodat er geen kringen/vlekken in het hout kunnen trekken en het gemakkelijker schoon te maken is.

Stap 5

Je DIY bureau is klaar! Verzamel een paar mooie accessoires om je bureau te stijlen en jouw werkdag thuis kan beginnen!

zelf een bureau maken
zelf een bureau maken Stek Magazine
zelf een bureau maken Stek Magazine
zelf een bureau maken

1 reactie

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover