Stek Woon & Lifestyle Magazine

Werk je remote? Optimale resultaten met een luxueus thuiskantoor

Tijdens de coronacrisis werd een groot gedeelte van de bevolking verplicht om thuis te werken. Hoewel de coronacrisis gelukkig voorbij is, bleek dat thuiswerken voor veel mensen een groot succes was. Daarom is remote werken steeds populairder geworden. Je hebt inmiddels waarschijnlijk wel een goede werkplek gecreëerd, maar hoe leuk zou het zijn als je een thuiskantoor hebt die luxe uitstraalt? Als dit een look is die jij ook graag in jouw thuiskantoor wil, moet je even blijven lezen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven.

thuiskantoor inrichten tips

Voldoende licht

Als je thuis werkt, moet je natuurlijk wel in een inspirerende ruimte gaan zitten. Voldoende licht is hierbij erg belangrijk. Dit kun je op verschillende manieren verwezenlijken. De mooiste lichtbron is de zon, maar tijdens de koele wintermaanden kun je moeilijk buiten gaan werken. Daarom kun je ervoor kiezen om het optimale uit je ramen te halen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door kozijnen van MHB te nemen. Door de slanke randen, haal je het optimale uit je raam. Daarnaast kun je op deze manier ook de luxueuze stijl creëren waar je naar op zoek bent. Als je werkplek beneden is, kun je ook nadenken over buitenkozijnen van staal. Op deze manier kun je jezelf omringen met een hele hoop licht.

thuiskantoor inrichten tips

Geef de ruimte een boost

Als je thuiswerkt is het niet alleen belangrijk dat je voldoende ruimte hebt, maar ook dat het er een beetje fatsoenlijk uit ziet. Dit kun je op verschillende manieren verwezenlijken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het verven van de muren. Dit heeft een enorme impact op de look van je thuiskantoor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor donkerrood, diepblauw of olijfgroen. Deze kleuren stralen luxe uit. Als je accessoires gaat aanschaffen moet je ook op zoek gaan naar accessoires die er chique en kwalitatief goed uitzien. Koop bijvoorbeeld een fluwelen poef. Ook accessoires met gouden accenten doen het erg goed.

thuiskantoor inrichten tips

Maak je werkplek ergonomisch

De laatste tip heeft niet zo zeer met een mooie werkplek te maken. Toch is dit misschien nog wel de belangrijkste tip. Je wil immers voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt vanwege het werk. Zorg daarom dat je voldoende rekening houdt met de ergonomische vuistregels. Zo is het belangrijk dat je een bureau en bureaustoel aanschaft waarbij je rechtop kunt zitten. Ook kan het wijs zijn om een monitor aan te schaffen. Op deze manier hoef je niet steeds omlaag te kijken. Zo zijn er nog een aantal andere dingen die je idealiter doet om een gezonde werkplek te creëren. Verdiep je hier vooral in.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.