Stek Woon & Lifestyle Magazine
Thuis werken - Stek Magazine

Handige tips om je werkplek in te richten

Thuiswerken wint aan populariteit. Daarom richten steeds meer Nederlanders thuis een werkplek in. Vaak wordt een slaapkamer omgetoverd tot kantoor, maar er zijn ook mensen die op zolder werken. Waar in huis je ook werkt, het is belangrijk om jouw werkplek goed in te richten. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hier een aantal tips voor het inrichten van jouw werkplek op een rijtje.

Tips om je werkplek in te richten | Stek Magazine

Kies voor een goed bureau

Verricht je jouw werk met behulp van een computer? Dan moet je deze ergens op kunnen zetten. Je kunt voor een tafel kiezen, maar dit geniet niet de voorkeur. De meeste tafels zijn namelijk niet in hoogte verstelbaar, waardoor je mogelijk in een onnatuurlijke houding zit tijdens het werk. Dit kan op den duur lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Met een goed bureau is deze kans kleiner. Kies bij voorkeur voor een in hoogte verstelbaar bureau, zodat je altijd op een prettige hoogte kunt werken. Wil je het direct goed doen? Dan geniet een zit-sta-bureau de voorkeur. 

Tips om je werkplek in te richten | Stek Magazine

Koop een goede stoel

Niet iedereen heeft ruimte voor een bureau in huis. Geldt dit ook voor jou? Dan werk je mogelijk aan de keukentafel. In dat geval is de kans groot dat je de hele dag op een eettafelstoel zit. Dit raden wij niet aan. Waarom niet? Omdat deze stoelen niet bedoeld zijn om de hele dag op te zitten. Als je dit wel doet, kun je op den duur last van jouw kont, rug en/of nek krijgen. Een goede bureaustoel mag daarom niet ontbreken als je regelmatig thuis werkt. Zo’n stoel kun je niet alleen aan een bureau gebruiken, maar ook aan jouw eettafel. 

Tips om je werkplek in te richten | Stek Magazine

Zorg voor voldoende verlichting 

Om jouw werk goed te kunnen doen, is er voldoende licht nodig. Heeft jouw thuiswerkplek minimaal één raam? Dan komt er waarschijnlijk genoeg licht binnen. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Zorg daarom voor voldoende verlichting wanneer er niet of nauwelijks daglicht binnen komt. Een lamp aan het plafond straalt lang niet altijd voldoende licht uit. Een bureaulampje mag daarom ook niet ontbreken op jouw thuiswerkplek

Leuk jouw werkplek op

Heb je een slaapkamer ingericht tot thuiskantoor? Dan breng je hier dagelijks behoorlijk wat tijd in door. Daarom is het belangrijk dat jij je hier prettig voelt. Wanneer het een kale ruimte is met uitsluitend witte muren, is dit waarschijnlijk niet het geval. Leuk jouw werkplek in dat geval op. Dit kan bijvoorbeeld met woon decoratie. Je kunt er daarnaast voor kiezen om één van de muren een vrolijke kleur te geven. Is er in de ruimte eigenlijk alleen plek voor een bureau? Denk dan niet dat jij jouw werkplek niet op kunt leuken. Nee, want je kunt namelijk altijd nog bureau accessoires kopen.

Fotografie: Souraya Hassan

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.