Stek Woon & Lifestyle Magazine

Opknappen van de buitenkant van je huis

We zijn dagelijks bezig met het interieur en vinden dat ook heerlijk om te doen. Ook niet onbelangrijk is de buitenkant van je huis. De buitenkant geeft een allereerste indruk van een huis. Stel dat je je huis wil verkopen, dan het opknappen van de buitenkant van je huis een slimme investering. We zetten vier tips voor je op een rijtje.

Opknappen buitenkant huis beton

Onderhoud van je huis

Een belangrijk onderdeel van een mooie uitstraling van de buitenkant van je huis is het onderhoud. Wist je dat je gemiddeld elke vijf of zes jaar opnieuw de buitenkant moet (laten) schilderen? Voor binnen is dat overigens elke zeven jaar. Buiten is het natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit verf die je hebt gekozen, weersinvloeden en het soort hout. Maak het houtwerk ook regelmatig schoon om te voorkomen dat er algaanslag op komt. Zo geniet je ook langer van het schilderwerk. Om te bepalen of je de buitenkant van je huis moet schilderen, let je op bijvoorbeeld scheurtjes of blaasjes in de verf. Als je niet op tijd afschuurt en er een een goede laag op aanbrengt, kan er houtrot ontstaan. Dan ben je uiteindelijk veel duurder uit. Is de verf verkleurd door bijvoorbeeld de invloed van de zon? Dan is een nieuw laagje ook een boost voor het vooraanzicht van je huis. Zeker wanneer je bijvoorbeeld in een straat woont waar alle kozijnen en deuren in dezelfde kleur zijn geschilderd en je een eenheid wil behouden.

Mooie garagedeur

Wat een enorm groot verschil kan maken in het vooraanzicht van je huis, is een garage. Wanneer je deze gaat (aan)bouwen, zorg er dan voor dat deze past bij de stijl van het huis. Heb je al een garage? Dan kan een nieuwe garagedeur je huis een totaal andere look geven. Neem bijvoorbeeld een garagedeur in dezelfde materialen als de kozijnen en de voordeur. Kies hier ook voor dezelfde kleur om een eenheid te geven aan de buitenkant van je huis.

Opknappen buitenkant huis met een mooie garagedeur

Bedenk ook goed welke deuren en welke constructie handig is voor jouw situatie. Ga je voor twee garagedeuren die openslaan of ruimtebesparend voor een rolsysteem. Wil je extra veel licht in de garage omdat je er bijvoorbeeld een werkplek van gaat maken? Denk dan aan bijvoorbeeld een garagedeur van glas of met diverse ramen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden wat constructie betreft maar in heel veel keuze in het design van een garagedeur.

 

Opknappen buitenkant

Naast een goede verflaag en een eenheid met bijvoorbeeld een stijlvolle garagedeur is ook een opknappen van de voorgevel zelf waarde verhogend. Zitten er kleine scheurtjes in of is het voegwerk heel erg verouderd? Vooral bij wat oudere huizen knapt een gevel enorm op van nieuw en strak voegwerk.

Verzorgde voortuin

Voor een mooi vooraanzicht, zorgt de voortuin voor een compleet plaatje. Omdat je meer in de achtertuin zit, zal je daar ook wat meer focus aan besteden en zorgen dat het onkruidvrij blijft. Heb je niet zo veel zin om de voortuin ook onkruidvrij te (blijven) maken? Kies dan voor een mooie bestrating in tegels die passen bij de stijl van je huis. Een leuk bankje, een mooie grote pot met een boompje op stam erbij en voilà je hebt een prachtig verzorgde aanblik van je huis.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.