Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kamersteiger kopen | Stek Magazine

Kamers verven? Houd hier rekening mee!

Van een frisse laag verf, knapt elke kamer in huis op. Voor elke klus geldt dat een goede voorbereiding later heel veel tijd scheelt. En natuurlijk ook de juiste benodigdheden. Ga je kamers in huis verven? Lees dan even deze tips!

Verven tips | Stek Magazine

Voorbereiding verven

Zoals gezegd is een goede voorbereiding het halve werk. Verdiep je eerst goed in welke oppervlaktes je wil schilderen en bekijk deze vooraf goed. Controleer eerst alle oppervlaktes of deze glad zijn. Tip: Haal alle schroeven en spijkers uit de muren waar iets heeft gehangen zodat je dit later opnieuw kan indelen. Kleine oneffenheden en gaatjes kun je gemakkelijk vullen met muurvuller. Deze kun je kopen als sneldrogende variant zodat je snel kunt beginnen met verven. Wanneer je een gaatje of kiertje hebt gevuld, laat je het goed drogen. Daarna goed schuren en nog een keertje dun vullen. Gebruik hiervoor een speciale spatel. Vervolgens schuur je het nog een keertje zodat het gaatje niet meer zichtbaar is en de muur glad is.

Verven tips | Stek Magazine

Gladde muren

Naast oneffenheden is het goed om alles te controleren op vochtschade. Zit er vocht in je muren of plafonds en zie je blaasjes in de verf? Probeer er dan eerst achter te komen waar het vocht vandaan komt en los dat op. Anders is je gloednieuwe verflaag binnenkort weer aan een nieuwe laag toe. Verwijder de losse delen van de verf volledig en maak deze delen van de muur ook weer glad met plamuur of stuuk. Overigens is het verstandig om het stuken van grote delen over te laten aan een professional. Dan krijg je het beste resultaat.

Tips om te verven in huis | Stek Magazine

Hout verven

Ga je houten kozijnen of deuren schilderen? Hiervoor geldt ook dat je vooraf goed op eventuele houtrot controleert en oneffenheden vlak maakt. Hiervoor gebruik je houtvuller. Je kan deze in verschillende kleuren kopen. Hout moet je vooraf goed schuren en schoonmaken met bijvoorbeeld albastine. Nieuw hout moet eerst voorzien worden van grondverf. Ook volledig afgeschuurd hout kan je het beste eerste gronden. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je veel langer plezier hebt van het verven. Tegenwoordig is de meeste verf voor hout ook op waterbasis. Dit is heel plezierig omdat het geen geur afgeeft maar het droogt ook veel sneller waardoor je eerder een tweede laag kan verven.

Muren schilderen tips | Stek Magazine

Professioneel schilder materiaal

Voordat je enthousiast gaat verven, is het van belang om de goede materialen te kiezen. Voor het schilderen van muren en plafonds heb je goed dekkende latex nodig. Het meest vervelende van plafonds en de bovenkant van muren is dat je er moeilijk bij kan. Een echte aanrader is om een kamersteiger te kopen. Zo kan je overal heel gemakkelijk bij en je hoeft niet boven je hoofd te werken. Je kan deze makkelijk verplaatsen en een veel groter oppervlakte achter elkaar doen dan bijvoorbeeld met een ladder. Daarbij is een kamersteiger ook nog een stuk veiliger. Je staat stabiel en kan je verf, materialen en kwasten gemakkelijk naast je kwijt. Zo kun je veel ruimtes snel witten.

Verven tips | Stek Magazine

Denk naast een kamersteiger ook aan goede kwasten, rollers en verf. Lees de beschrijving op de verpakking van de verf om te kijken welke rollers je nodig hebt. Voor kwasten geldt dat je beter een wat duurdere kwast kan nemen. Bij goedkope kasten komen de ‘haren’ er vaak snel vanaf en dat zorgt voor een lelijk resultaat en een hoop irritatie. Een ander belangrijk punt is dat je zorgt voor goed afdekmateriaal. Ook al is de verf watergedragen, je wil geen spatjes op je mooie vloer of bank. Kortom, wil je een verfklus goed aanpakken? Investeer dan in goed materiaal en bereid de oppervlaktes goed voor. Zo ben je in no time klaar met het verven van alle ruimtes in huis!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.