Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een andere kleur op de muur? Hier moet je allemaal aan denken

De lente staat voor de deur, de nare covidperiode verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en de woonkamer begint steeds minder thuiswerktekenen te vertonen. Het is tijd voor een frisse wind. Tijd om van je huis weer een lekker thuis te maken. Tijd voor nieuwe kleuren op de muur! Maar voordat je overhaast je kwast in een pot verf steekt is het slim om even te kijken wat er allemaal komt kijken bij het verven van je woonkamer. Een goed begin is immers het halve werk. We zetten daarom de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het verven van je woonkamer voor je op een rij. 

verven van je woonkamer tips

Verf in het blik is anders dan op de muur 

Die mooie kleur blauw die je bij de bouwmarkt hebt laten mixen, kan er in het blik helemaal naar wens uitzien, maar eenmaal op de muur aangebracht ineens heel anders uitzien. Dat heeft verschillende oorzaken, het kan liggen aan de ondergrond, de lichtinval of misschien is die felle kleur op zo’n grote oppervlakte niet helemaal wat je je erbij had voorgesteld. Om een beter beeld te krijgen van de nieuwe kleur die je op de muur wil gaan verven kun je beter even een stukje proefverven. Vaak zijn er van kleuren verf wel kleine, goedkope probeerblikjes te krijgen. Zo kun je voor een paar euro testen of je de juiste kleur te pakken hebt, voordat je investeert in dure grote blikken verf.

Werkplek hoekje | Stek Magazine

Afplakken

Om ervoor te zorgen dat de kleur op de muur komt, en niet tegelijkertijd op het plafond, een andere muur, de vloer of op je meubilair is het nodig om alles af te plakken met afplaktape en plastic. Een fiks karwei waar je echt even de tijd voor moet nemen. Hoe beter je afplakt, hoe beter het eindresultaat. 

verven van je woonkamer tips

Kies het juiste gereedschap

Ga je met de kwast aan de gang, of kies je voor een roller. En welke roller kies je dan. Wist je dat je verf ook kunt spuiten? En hoe breng je de verf het beste aan op je kozijnen? Kies je het verkeerde gereedschap, dan kan dat het verven een stuk lastiger maken. 

verven van je woonkamer tips

Teveel gedoe? Neem een schilder in de hand

Heb je veel te schilderen of ben je niet zo handig, dan kun je een professionele schilder in de hand nemen. Een vakschilder is betaalbaarder dan je denkt en werkt bovendien preciezer en sneller dan menig huis- tuin- en keukenschilder. Om erachter te komen hoeveel het kost om een schilder in te huren kun je een offerte schilderwerklaten opstellen. Hierin staat uitgelegd welke kosten waaraan verbonden zijn. Het grote voordeel van het inhuren van een schildersbedrijf is niet alleen dat je de verf op een professionele manier wordt aangebracht, maar ook dat je advies krijgt over kleurstellingen en soorten verf die je kunt gebruiken. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.