Stek Woon & Lifestyle Magazine

Nieuwe behangcollectie Little Greene: Eclectisch interieur

In het najaar gaan we heerlijk aan de slag met ons interieur. Met een nieuwe tint op de muur in combinatie met een mooi dessin behang, geef je elke ruimte eenvoudig een mooie make-over. Laat je inspireren door de nieuwste behangcollectie van Little Greene en breng je muren tot leven!

Behang: Beechnut

De keuze voor behang van Little Greene maakt je huis bijzonder. Little Greene lanceert haar tweede behangcollectie in samenwerking met de charitatieve instelling National Trust. ‘National Trust Papers II’ is een eclectische collectie hedendaagse behangontwerpen gebaseerd op originele patronen uit historische panden, die in het beheer zijn van National Trust. Voor welk dessin je ook kiest, je hebt altijd een behang met een bijzonder verhaal.

Behangcollectie Little Greene | Stek Magazine

Behang: Mandalay – Ceviche

Muur boven
Ceviche 230 in Absolute Matte Emulsion

Muur rechts
Olive Colour 72 in Absolute Matt Emulsion

Vensterbank
Wood Ash 229 in Intelligent Eggshell

‘Mandalay’, één van de behangdessins uit Little Greene’s National Trust Papers II-collectie is een levensboomontwerp uit 1712. Het is rechtstreeks afkomstig van de leren wandbekleding in de eetkamer van Bateman’s, een Jacobijns herenhuis in East Sussex. Gedetailleerde ontwerpen, zoals deze, waren geïnspireerd op 17e-eeuwse Indiase sits, die vaak kronkelige bloeiende bomen met vogels tussen de takken afbeeldden.

Behangcollectie Little Greene | Stek Magazine

Behang: Massingberd Blossom – Verditer

Plafond
Shirting 129 in Absolute Matte Emulsion

Voor elke woonstijl

Elk behang in de nieuwe collectie is opnieuw getekend en gekleurd met respect voor de traditionele methoden en materialen, waarmee de ontwerpen oorspronkelijk zijn vervaardigd. Er zijn ontwerpelementen ontleend aan Georgiaanse en Victoriaanse blokdrukprints en ook aan oudere, decoratieve objecten, waaronder naast het wandkleed van leer ook een 15e-eeuws wandtapijt. De eigentijdse interpretatie van elk behangontwerp maakt National Trust Papers II een tijdloze behangcollectie voor woningen in alle bouwstijlen.

Behangcollectie Little Greene | Stek Magazine

Behang: Tulip – Blue Black

Muur links
French Grey – Pale 161 in Absolute Matt Emulsion

Trap en kast
French Grey – Pale 161 In Intelligent Satinwood

Keuze in kleuren

De National Trust Papers II-collectie bestaat uit zeven prachtige dessins. En elk dessin is weer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is er altijd een behangpatroon en een kleurstelling, die helemaal past in jouw interieur. Neem naast Mandalay bijvoorbeeld het betoverende bloempatroon ‘Massingberd Blossom’ uit Gunby Hall in Lincolnshire. En het meer speelse en innemende ‘Burges Snail’ uit Knightshayes Court. Het Georgiaanse ‘Beech Nut’, ontdekt in Oxburgh Hall in Norfolk. Of het damastontwerp ‘Tulip’, het kleinschalige patroon ‘Moy’ en het verfijnde, botanische ‘Millefleur’, geïnspireerd op een liefdevol bewaard gebleven wandtapijt in Montacute House.

Behang voor slaapkamer donker | Stek Magazine

Behang: Millefleur – Knight

Muur rechts
Basalt 221 in Absolute Matt Emulsion

Het bloemendetail in het ontwerp ‘Millefleur’ is rechtstreeks afkomstig van een ongelooflijk zeldzaam, belangrijk en liefdevol bewaard object, namelijk het oudste wandtapijt dat toevertrouwd is aan National Trust. Het tapijtwerk van 10 m² bevindt zich in Montacute House in Somerset.

Modern behang met kleine bloemetjes | Stek Magazine

Behang: Millefleur Tapestry – Garden

Muur rechts
Loft White 222 in Intelligent Matt Emulsion

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, is wederom zeer verheugd over de samenwerking met National Trust: “We zijn enorm bevoorrecht dat we toegang hebben tot National Trusts ongelooflijke portefeuille van eigendommen, die door de instelling zo mooi worden verzorgd en gekoesterd. Doordat de National Trust-eigendommen elk zo’n variatie aan interieurdecoratie bevatten, is het een waar genoegen om een collectie te creëren, die de uiteenlopende stijlen omvat die in deze historische interieurs te vinden zijn.”

Duurzaam behang tuinkamer | Stek Magazine

Behang: Beech Nut – Florence

Muur links
Slaked Lime 105 in Absolute Matt Emulsion

Trap en kast
Tea with Florence 310 in Intelligent Eggshell

Heden en verleden

Alle prachtige dessins komen uit historische panden en zijn vertaald naar de hedendaagse interieurtrends. Een bron van inspiratie om thuis te mixen en matchen met jouw favoriete patronen en kleuren. Door een tint uit het behang terug te laten komen in de bijpassende Little Greene verfkleuren op muren, meubels en of kozijnen, breng je harmonie in huis. De prachtige behangontwerpen zijn niet alleen een geweldige aanvulling op elk interieur, maar de verkoop van elke afzonderlijke behangrol steunt National Trust, zodat zij de schoonheid van het historische erfgoed  kunnen blijven onderhouden.

Een muur met verschillende behangpatronen | Stek Magazine

Behang: Moy – Pompeii

Inspiratie nodig?

Laat je voor elke ruimte in huis  inspireren door Little Greene’s uiteenlopende toepassingen van verf en behang! Vraag hier gratis Little Greene samples aan.

De nieuwe behangcollectie van Little Greene ‘National Trust Papers II’ bevat veel prachtige details en alle dessins zijn beschikbaar in verschillende kleurstellingen. 

Meer informatie over de collecties van Little Greene.

Reageer