Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een sfeervolle thuiswerkplek

We werken momenteel meer thuis dan ooit. Misschien had je al een werkplek of heb je er eentje moeten creëren. En dat kan natuurlijk overal in huis. Naast een goede stoel en een werkende laptop maak je met verf, behang of een mooie combinatie makkelijk een eigen hoekje. Een sfeervolle thuiswerkplek waar jij je helemaal thuis voelt. Laat je inspireren door de vele toepassingen van verf en behang van Little Greene.

Home office inspiratie

Vaak is een klein hoekje of een nis al genoeg om een sfeervolle thuiswerkplek te maken. Voor een ontspannende werkplek gebruik je neutrale, natuurlijke tinten En laten die ook nog eens helemaal trendy zijn. Verf het vlak achter je bureau in één mooie kleur en laat de rest van de muren neutraal. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook een geweldige hoek maken door alle muren en dat deel van het plafond mee te verven in dezelfde kleur. Gebruik hiervoor Intelligent Matt Emulsion voor wanden en plafonds. Tip: Kies bij je muurkleur een mooie contrastkleur voor accessoires, een meubelstuk, je bureau, of bureaustoel. De mogelijkheden met Little Greene verf en behang zijn eindeloos. Laat je inspireren door 3 moodboards.

Moodboard 1: Kleuren en lijnen

Sfeervolle thuiswerkplek | Little Greene verf en behang | Stek Magazine

Verf: Cordoba 227, Portland Stone Dark 157, Portland Stone 77, Portland Stone Pale 155

Je kunt in de woon- of slaapkamer ook optisch een afgebakende werkplek creëren. Door te spelen met kleur, lijnen en vlakken maak je jouw eigen kantoor in huis. Kies bijvoorbeeld voor verschillende tonen van dezelfde tint (ton-sur-ton) of voeg een warme accentkleur toe. Met de Intelligent Matt Emulsion van Little Greene voor wanden en plafonds krijg je een matte uitstraling. Tip: verf ook een kozijn, bureau of stoel mee in een van je gekozen kleuren of in een lichtere of donkere tint in dezelfde kleurtoon of juist een contrastkleur. Hiervoor gebruik je Intelligent Eggshell voor een matte afwerking of Intelligent Satinwood als je voor een zijdeglans afwerking kiest.


Verf ook een kozijn, bureau of stoel mee in een van je gekozen kleuren of in een lichtere of donkere tint in dezelfde kleurtoon of juist een contrastkleur.


Moodboard 2: Mix & match

Sfeervolle thuiswerkplek | Little Greene verf en behang | Stek Magazine

Behang: Wrest Trail – Pink Plaster Verf: Dorchester Pink Deep 287, Slaked Lime 105, Perennial Gray 245

Het leuke van een sfeervolle thuiswerkplek inrichten, is dat deze best anders mag zijn dan de rest van je interieurstijl. Met verf en behang creëer je de mooiste sferen. Dus mix & match erop los en maak van je home-office jouw ideale plek. Met het prachtige Wrest Trail behang van Little Greene in de kleur Pink Plaster bijvoorbeeld. Samen met onder andere Dorchester Pink verf is het een prachtig geheel. Of ga voor een opvallende werkplek voor een gewaagder behang gecombineerd met accentkleuren uit het behang. De opties zijn eindeloos. Ook een lambrisering met verf en bijpassend behang erboven staat verrassend mooi. En als je toch aan de slag gaat, geef dan ook meteen de vloer een nieuwe laag. Met Intelligent Floor Paint is dat eenvoudiger dan ooit. Deze is makkelijk aan te brengen, reukarm en binnen vier uur droog. En afwasbaar, dus jouw werkplek blijft mooi.


Wil je niet te veel klussen? Dan kun je op bijvoorbeeld een meubelstuk of accessoire een accentkleur aanbrengen. Daarmee geef je je werkplek meer pit. 


Moodboard 3: Finishing touch

Sfeervolle thuiswerkplek | Little Greene verf en behang | Stek Magazine

Behang: Ombre Stripe – Lichen-DoriVerf: Slaked Lime Mid 149, Portland Stone 77, Yellow Pink 46

Helemaal in de trend van deze herfst zijn aardetinten in combinatie met een accentkleur, zoals okergeel. Die trend haal je makkelijk in huis met de prachtige behangcollecties en Intelligent paints van Little Greene. Kies een van de tinten voor je bureau of stoel, zodat die ook helemaal matchen in jouw office. Intelligent ASP is de ideale grondverf voor de basis. Voor de finish gebruik je Intelligent Eggshell voor een matte afwerking of Intelligent Satinwood voor meer glans.


Aan de slag

Na het zien van deze moodboards ben je vast vol inspiratie om aan de slag te gaan met jouw (nieuwe) sfeervolle thuiswerkplek. Benieuwd naar het effect van kleur? Tap verschillende kleuren aan en zie direct het resultaat!

Inspiratie nodig?

Laat je ook voor je werkplek inspireren door Little Greene’s uiteenlopende toepassingen van verf en behang! Vraag hier gratis Little Greene samples aan.

Meer informatie over de collecties van Little Greene.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.