Stek Woon & Lifestyle Magazine

Jouw bouwproject eenvoudiger maken met een afvalcontainer

Bij een bouwproject komt veel kijken. Zo moet je als eerste een goed plan samenstellen om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden in goede banen geleid worden. Een goed plan kan bijvoorbeeld helpen bij het inschakelen van de juiste professionals en het goed voor ogen hebben van de benodigdheden. Bij een bouwproject komt ook veel afval kijken. Een afvalcontainer huren is daarom wel een vereiste. Dankzij deze container hoef je het afval niet meer in het pand te laten liggen, maar kan je het direct afvoeren. Maar hoe maakt de afvalcontainer het bouwproject dan eenvoudiger? En welke factoren zijn hierbij belangrijk?

bouwproject plan maken | afvalcontainer huren bij bouwbakkie.nl

Afval afvoeren tijdens de bouw 

Een afvalcontainer huren is een goede manier om het afval dat je produceert tijdens een bouwproject of grote verbouwing direct af te kunnen voeren. Regelmatig heb je veel afval tijdens het slopen van het oude onderdeel van een pand. Dit afval blijft normaal gesproken liggen, waardoor je de werkzaamheden niet meer goed uit kan voeren. Afval zorgt er immers voor dat er minder ruimte is om rond te lopen en er kan veel stof achterblijven. Als je de container voor de deur hebt staan, zorg je ervoor dat het afval dezelfde dag nog weg is uit de ruimte en je de volgende dag direct weer goed van start kan met de werkzaamheden die op de planning staan. 

bouwproject plan maken | afvalcontainer huren bij bouwbakkie.nl

Afmetingen maken het verschil 

Bij een bouw en sloopafval container moet je goed voor ogen hebben wat het verloop van het bouwproject is. Ieder bouwproject is namelijk anders en kan ervoor zorgen dat je meer of minder afval produceert. De containers zijn daarom in een groot aantal vormen en maten te verkrijgen. De afmetingen van de container zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden voor het maken van een keuze. Door vooraf goed voor ogen te hebben hoe de werkzaamheden verlopen, kan het jou helpen om de container te vinden die het beste op jouw wensen aansluit. Ook een tussentijdse leging kan zorgen voor extra resultaten. Zorg er dus ook voor dat je dit bespreekt tijdens het opstellen van het huurcontract. 

bouwproject plan maken | afvalcontainer huren bij bouwbakkie.nl

De data van de verbouwing vaststellen

Bij een bouw en sloopafval container is het ook van belang dat je goed naar het verbouwingsplan kijkt. Je hebt tijdens het opstellen van het plan een begindatum vastgesteld. Vanaf deze datum moet de container al voor de deur staan. Deze dien je daarom ook aan te houden tijdens het aangaan van het huurcontract. Houd ook rekening met de einddatum van de verbouwing. Door deze vast te stellen weet je zeker dat de container niet te lang voor de deur blijft staan. De container en het bijbehorende afval zal dan opgehaald worden en je hebt het bouwterrein volledig opgeruimd voor de oplevering.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.