Stek Woon & Lifestyle Magazine
Klushuis | Groothuisbouw expert in verbouwen

Houd hier rekening mee bij een ‘klushuis’

Heb je een leuke woning gevonden, maar moet er nog veel aan worden gedaan? Dit heeft ook een groot voordeel. Hierdoor kan je het huis precies zo maken als jij wilt. Voordat je begint aan een ‘klushuis’ is het wel belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel staan een aantal van deze zaken op een rijtje.

Klushuis | Groothuisbouw expert in verbouwen

Zorg voor voldoende budget

Als je de uitdaging aangaat om een klushuis aan te schaffen, moet je ervoor zorgen dat je genoeg geld hebt om hierin te investeren. Als je niet genoeg geld hebt is de kans groot dat je langere tijd zonder (essentiële) voorzieningen zit. Hoe weet je nu wat je nodig hebt qua budget? Dit hangt van verschillende factoren af. Als je bijvoorbeeld zelf veel dingen gaat doen, scheelt dit veel in je budget. Je hoeft immers dan alleen de materialen aan te schaffen. Bedenk wel dat je eventueel je verlofuren hiervoor moet opnemen. Heb je geen verlofdagen meer? Dan kost dit je alsnog geld. Ga niet klakkeloos alles zelf doen. Onderzoek wat realistisch is voor jou of jullie. Zo kun je makkelijk zelf je muren verven en (klik)laminaat leggen. Bijvoorbeeld het aanleggen van leidingen vraagt veel meer expertise. Een aannemer kan je helpen met inschatten van de kosten door een offerte aan te leveren. Je kunt de materialen voor de klussen die je zelf wilt doen ook bij de aannemer kopen. Zo kan je hiervoor ook een offerte krijgen. Ga je zelf de materialen aanschaffen? Dan moet je zelf goed uitzoeken wat het allemaal gaat kosten. Maak altijd een brede inschatting van de kosten.

Klushuis | Groothuisbouw expert in verbouwen

Maak duurzame keuzes

Als je slim bent, laat je meteen aanpassingen doen, waardoor je huis duurzamer wordt. Veel maatregelen moet je verplicht al toepassen in de toekomst. Zo moeten alle huishoudens over een aantal jaar allemaal elektrisch koken. Ook moet er waarschijnlijk een waterpomp geplaatst worden in alle woningen. Door duurzame keuzes te maken ben je niet alleen goed bezig, maar dit kan je ook veel geld schelen. De investering in zonnepanelen verdien je bijvoorbeeld binnen zeven jaar dik terug. Bovendien kan je sommige duurzame aanpassingen aan je klushuis meefinancieren in je hypotheek. Dit kan niet voor normale verbouwingen.

Klushuis | Groothuisbouw expert in verbouwen

Wees geduldig

Het verbouwen van een klushuis heeft tijd nodig. Dit is niet snel klaar. Houd hier daarom rekening mee. Het is vaak het fijnst als je niet meteen hoeft te verhuizen. Zo zit je niet in alle rotzooi. Is dit niet mogelijk? Accepteer dan dat je een tijdje minder comfortabel zult gaan leven. Ondanks dat het verbouwen van een klushuis niet zomaar klaar is, is het wel verstandig om een realistische deadline te stellen. Zo voorkom je dat je steeds dingen gaat uitstellen en veel langer dan nodig bezig bent met het huis.

Ken je mensen die een klushuis hebben verbouwd? Vraag hen dan om tips. Zo kun je leren van de successen en fouten van diegene. Wil je een huis volledig naar je eigen smaak? Dan kan je kiezen voor zelf huis bouwen. Het bedrijf Groothuisbouw kan je hiermee helpen en adviseren.

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.