Stek Woon & Lifestyle Magazine

4x tips voor het organiseren van je gereedschapswagen 

Een bouwprofessional of fervente doe-het-zelver heeft normaal gesproken tig gereedschappen. De tools moeten ergens opgeborgen worden, maar hier komen vaak veel problemen aan het licht. De organisatie van de gereedschappen is voor veel vakmannen namelijk nogal lastig. Je voorkomt dit door allereerst een gereedschapswagen aan te schaffen. Gebruik vervolgens de onderstaande tips om deze wagen vol gereedschap zo efficiënt mogelijk in te richten!

organiseren van je gereedschapswagen Datona

Tip 1: Plak labels 

Als je een gereedschapswagen koopt, kun je kiezen voor twee opties. Zo kan er gekozen worden voor een lege wagen, maar je kunt ook een gereedschapskoffer gevuld kopen. De tools zitten er dan al in opgeborgen, waardoor je de organisatie in principe niet meer zelf hoeft te doen. Toch is het dan alsnog belangrijk om je hier mee bezig te houden. Zo doe je er altijd goed aan om labels te plakken op de specifieke plekken voor je gereedschap. Je weet hierdoor precies waar je een bepaalde tool weer moet plaatsen in de gereedschapswagen.

Tip 2: Gebruik tool shadowing 

Door tool shadowing te gebruiken bij het organiseren van je nieuwe gereedschapswagen zorg je ervoor dat je zicht houdt op je tools. Dit betekent in principe dat je je gereedschap constant op dezelfde plek in de wagen legt. Hierdoor vind je deze tools eenvoudig en snel terug, je hoeft immers niet minutenlang in de kar te zoeken totdat je de juiste gereedschap vindt. Plak vervolgens op deze plekken dus ook labels, wat zorgt voor nog meer duidelijkheid.

organiseren van je gereedschapswagen Datona

Tip 3: Plaats binnen handbereik

Daarnaast is het bij het organiseren van je gereedschapswagen ook nog eens een goed idee om je veel gebruikte gereedschap binnen handbereik te plaatsen. Het is immers niet logisch dat je je schroevendraaier helemaal aan de onderkant van de kar opbergt. Je moet dan steeds alles aan de kant schuiven om dit stuk gereedschap te vinden. Voorkom dit dus door de meest gebruikte tools vooraan in een lade of op de bovenste plank te plaatsen. 

organiseren van je gereedschapswagen Datona

Tip 4: Ga voor meerdere lades

Bij het kopen van een gereedschapswagen heb je tegenwoordig meerdere opties. Je doet er goed aan om een gereedschapskar te kopen die meerdere lades bevat. Hierdoor wordt het namelijk gemakkelijker om je gereedschap per soort te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld je schroevendraaiers in één lade plaatsen, terwijl je je hamers weer in een andere lade opbergt. Door de labels onthoud je vervolgens goed waar je precies wat hebt geplaatst. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.