Stek Woon & Lifestyle Magazine

Verbouwen? Investeer in goed gereedschap!

Heb je plannen om je huis te verbouwen of je tuin opnieuw in te richten? Dan is goed gereedschap essentieel. Natuurlijk kun je grote apparaten tijdelijk huren maar het loont zeker om zelf bijvoorbeeld tuingereedschap aan te schaffen. Als je verbouwing klaar is blijft er elk jaar toch onderhoud nodig. En dan is het wel zo handig als je meteen aan de slag kan! Met dit handige stappenplan kun je elke klus aan!

goed gereedschap mastertools

Stap 1 Breng je wensen in kaart

Wil je verbeteringen aanbrengen in je huis of tuin? Maak dan eerst een lijst met al je wensen. Zo kun je goed bedenken welke prioriteit hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan duurzaamheid, energiebesparing maar ook aan de hoeveelheid ruimte die je hebt. Niet alleen nu maar ook over 5 jaar. Zo heb je misschien op dit moment genoeg aan 1 of 2 slaapkamers maar met tieners in huis neemt de behoefte aan ruimte ook toe. Met het uitbreiden van ruimte kun je ook breder denken dan alleen je binnenruimte. Denk aan een mooie aanbouw, een veranda of overkapping met opbergruimte. Zo heb je meteen een plek om al je nieuwe tuingereedschap in op te bergen!

Stap 2 Inspiratie per project

Nu je een duidelijke lijst hebt met al je verbouwingswensen en plannen voor de komende jaren, kun je op zoek naar inspiratie. Tip: maak Pinterest borden aan per project. Zo heb je eenvoudig je inspiratie en je overzicht van wensen in beeld. Maak er eentje per ruimte. Bijvoorbeeld een inspiratiebord voor ‘meer ruimte in huis’ of een inspiratiebord voor het verbouwen van de keuken en eentje voor een overkapping. Tip: maak ook een bord voor een duurzame verbouwing. Hier kan je van alles op pinnen ter inspiratie voor een duurzamere woning.

goed gereedschap mastertools

Stap 3 Begroot je verbouwing

Nu je veel inspiratie hebt opgedaan, krijgen je ideeën steeds meer vorm. Het is tijd om je verbouwing om te zetten in een overzichtelijk budgetplan. Meet alles op zodat je weet hoeveel materialen je nodig hebt. Vergeet ook niet om goed gereedschap die je nodig hebt voor een verbouwing op te nemen in je begroting. Waarschijnlijk heb je goed gereedschap voor meerdere projecten nodig en hoef je het maar 1 keer op je kostenoverzicht op te nemen! Neem ook kleine materialen zoals verf, kwasten, plamuur, stuc etc. mee in je budgetplan. En vergeet ook niet de afwerking-materialen van een verbouwing mee te begroten. Denk hierbij aan bedrading, plinten, lampen en lichtschakelaars. Vaak zijn al die kosten die je aan eind maakt nog een behoorlijke kostenpost in je totale verbouwing. Zo voorkom je ook dat je geen budget meer hebt voor een mooie afwerking.

Stap 4 Kies je project

Nu je al je wensen in kaart hebt met de nodige inspiratiebeelden en de bijbehorende kosten, kun je prioriteiten stellen. Welke verbouwing levert je bijvoorbeeld op korte termijn nog meer woonplezier op? Of welke verbouwing is echt noodzakelijk zoals een goede isolatie. Op deze manier heb je en goed overzicht wat allemaal mogelijk is en in welke volgorde je je verbouwing(en) kan uitvoeren.

Reageer