Stek Woon & Lifestyle Magazine
Huis verbouwen | Stek Magazine

Huis verbouwen? Vergeet deze verzekering niet!

Tegenwoordig kiezen mensen met een koophuis er steeds vaker voor om hun huis te verbouwen in plaats van te verhuizen. Dat is niet zo gek, gezien de nog steeds overspannen huizenmarkt. Daarnaast krijgen onze huizen ook een stuk meer aandacht nu we nog steeds in een lockdown zitten. Maar heb je een nieuwe keuken of nieuwe badkamer laten plaatsen? Dan is het goed om nog eens naar je opstalverzekering te kijken. We leggen uit hoe het werkt.

Huis verbouwen | Opstalverzekering | Stek Magazine

Het is goed om te weten dat je tijdens de verbouwing van je huis niet bent verzekerd op je opstalverzekering zoals je gewend bent. Er is natuurlijk meer kans op schade en daar is de premie die je nu betaalt voor je opstalverzekering niet op vastgesteld. Tijdens de verbouwing ben je daarom alleen verzekerd voor schade veroorzaakt door: 

Verzekeren tijdens het verbouwen 

  • Ontploffing
  • Brand
  • Blikseminslag 
  • Storm 
  • Luchtvaartuigen 

Schade die dan niks met je verbouwing te maken heeft, keert de verzekeraar meestal gewoon uit. Ga je zelf verbouwen? Dan kun je de meeste risico’s dekken met een CAR-verzekering. Dit staat voor Contruction Allrisk. Op het internet zijn er meerdere verzekeringen te vinden. 

Nieuwe keuken meenemen in verzekering huis | Stek Magazine

Opstalverzekering na de verbouwing 

Als de verbouwing klaar is dan is er een grote kans dat ook je huis meer waard is. Helemaal met een aanbouw of nieuwe keuken. Dit betekent vaak ook dat de opstalverzekering die je in het verleden hebt afgesloten voor je woning, nu niet volledig dekkend is. Oftewel de herbouwwaarde van je woning is hoger geworden. Daarom is het altijd goed om na de verbouwing contact op te nemen met je verzekeraar. Vaak moet je dan de herbouwwaardemeter opnieuw invullen en daar rolt meestal een nieuw premiebedrag uit. 

Huis verbouwen en verzekeren | Stek Magazine

Het lijkt verleidelijk om dit niet te doen. Wie wil tenslotte nou meer premie betalen? Maar toch is het belangrijk om te voorkomen dat je, na eventuele schade aan je huis, niet hoeft bij te betalen. Maak daarom altijd even een vergelijking van opstalverzekeringen. Wie weet ben je bij een andere aanbieder een stuk voordeliger uit! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.