Stek Woon & Lifestyle Magazine
Loft Space in Camden by Craft Design

Woonhuis en kantoor combineren

Onder leiding van architect Hugo D’Enjoy van Studio Craft Design, werd deze grote open loft ruimte omgetoverd. De loft bevindt zich in Londen. Een perfect voorbeeld van een woonhuis en kantoor combineren. Zo kun je en lekker wonen en heerlijk thuiswerken.

Woonhuis en kantoor combineren

Multifunctioneel

Oorspronkelijk werd de ruimte alleen gebruikt als werkruimte. De nieuwe bewoner wilde het pand multifunctioneel maken en er zowel wonen als werken. De ruimte was toen nog één grote open ruimte.“De uitdaging zat voornamelijk in de indeling,” vertelt Hugo. “Voor de bewoner was het van belang dat het ruimtelijke effect van de loft niet verloren ging en allerlei losse kamertjes zouden ontstaan. Om er te kunnen wonen moest er een aantal faciliteiten komen zoals een goede keuken en badkamer. Maar tegelijkertijd wil je de openheid en het gevoel van ruimte van een loft in tact laten. “Onze aanpak en kracht ligt met name in de eenvoud”, licht Hugo toe. “Gebruik maken van degelijke materialen en zo efficiënt mogelijk indelen. Alles passend in de Urban omgeving van een stad als Londen. Om de ruimte maximaal te benutten hebben we een centrale plek gecreëerd waar alle faciliteiten in zitten en waar omheen in een open ruimte een keuken en eetgelegenheid, een huiskamer en slaapruimte alsmede werkruimte zijn ontstaan.”

Woonhuis en kantoor combineren

Woonhuis en kantoor combineren

De ruimte is 4,5 meter hoog. “We hebben ook de loze ruimte optimaal benut door daar planken te maken en de trap te integreren. Zo is er genoeg opbergruimte. De keuze voor de gebruikte materialen zijn vooral natuurlijk en neutrale tinten. De kunst, boeken en meubels van de bewoner geven een authentieke persoonlijkheid aan de loft.” De bewoner voelt zich helemaal thuis. Zowel om te werken als om te wonen.

Woonhuis en kantoor combineren Woonhuis en kantoor combineren

Fotografie: Armando Elias

1 reactie

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play