Stek Woon & Lifestyle Magazine
Loft Space in Camden by Craft Design

Woonhuis en kantoor combineren

Wonen en werken in hetzelfde huis is een belangrijke woonwens geworden. Het ene huis heeft meer ruimte wat het geschikt om een woonhuis en een home office te combineren. Andere huizen hebben minder ruimte en vergen een creatieve aanpak. Onder leiding van architect Hugo D’Enjoy van Studio Craft Design, werd deze grote open loft ruimte omgetoverd. De loft bevindt zich in Londen. Een perfect voorbeeld van een woonhuis en kantoor combineren. Zo kun je en lekker wonen en heerlijk thuiswerken.

Woonhuis en kantoor combineren

Woonhuis en kantoor combineren

Oorspronkelijk werd de ruimte alleen gebruikt als werkruimte. De nieuwe bewoner wilde het pand multifunctioneel maken en er zowel wonen als werken. De ruimte was toen nog één grote open ruimte.“De uitdaging zat voornamelijk in de indeling,” vertelt Hugo. “Voor de bewoner was het van belang dat het ruimtelijke effect van de loft niet verloren ging en allerlei losse kamertjes zouden ontstaan. Om er te kunnen wonen moest er een aantal faciliteiten komen zoals een goede keuken en badkamer. Maar tegelijkertijd wil je de openheid en het gevoel van ruimte van een loft in tact laten. “Onze aanpak en kracht ligt met name in de eenvoud”, licht Hugo toe. “Gebruik maken van degelijke materialen en zo efficiënt mogelijk indelen. Alles passend in de Urban omgeving van een stad als Londen. Om de ruimte maximaal te benutten hebben we een centrale plek gecreëerd waar alle faciliteiten in zitten en waar omheen in een open ruimte een keuken en eetgelegenheid, een huiskamer en slaapruimte alsmede werkruimte zijn ontstaan.”

Woonhuis en kantoor combineren

Multifunctioneel huis

De ruimte is maar liefst 4,5 meter hoog. Genoeg om juist ook de hoogte te benutten voor het multifunctionele karakter van het huis. “We hebben ook de loze ruimte optimaal gebruikt door daar planken te maken en de trap te integreren. Zo is er genoeg opbergruimte. De keuze voor de gebruikte materialen zijn vooral natuurlijk en neutrale tinten. De kunst, boeken en meubels van de bewoner geven een authentieke persoonlijkheid aan de loft.” De bewoner voelt zich helemaal thuis. Zowel om te werken als om te wonen. Een woonhuis en kantoor combineren is dus goed mogelijk mits je het goed indeelt.

Woonhuis en kantoor combineren
Woonhuis en kantoor combineren

Fotografie: Armando Elias

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.