Stek Woon & Lifestyle Magazine
Industrieel loft interieur

Industrieel loft interieur

Maxim Zhukov is ontwerper en architect. Hij studeerde Design en Technologie aan de universiteit in Sint Petersburg, Rusland. Maxim Zhukov ontwierp dit prachtige industrieel loft interieur voor de directeur van een grote Russische sportwinkelketen. De opdracht was om een moderne, industriële sfeer neer te zetten met behoud van oude stijltexturen. Hij maakte optimaal gebruik van de ruimte in de slaapkamer met een werkelijk bijzonder mooi resultaat.

Industrieel loft interieur

Geen kroonluchters, gelakt eiken en gouden details!”, luidde de opdracht!

Industrieel loft interieur

Maxim is geboren in Archangelsk en kwam naar Sint Petersburg voor zijn studie. In zijn kindertijd heeft hij veel gereisd en die ervaring gebruikt hij vandaag de dag in zijn projecten. Dit kwam zeker goed van pas toen de eigenaar van deze loft hem vroeg om iets heel anders te ontwerpen dan de standaard Russische ‘paleizen’ waar de jetset van Rusland van houdt. “Geen kroonluchters, gelakt eiken en gouden details!”, luidde de opdracht. Maxim ontwierp een moderne, dynamische open zolderruimte en het behoudt van de oude bakstenen, blootliggende bedrading en stalen balken, kreeg het geheel een industriële look.

Industrieel loft interieur

Een mini balkon

Deze loft is gelegen in de buurt van Sint Petersburg , Rusland. Een typisch standaard Russisch driekamerappartement van 77 m². Door de hoogte heeft het appartement heel veel onbruikbare ruimtes. Een absolute eis was om de maximale hoogte van de verdieping (3,8 meter) volledig te benutten. “Zo heb ik een soort podium gecreëerd in de keuken en badkamer. In de hoofdslaapkamer heb ik een mini balkon gemaakt. De eigenaar zit hier regelmatig om naar zijn schilderijen te kijken of naar zijn foto’s van zijn vele reizen op de laptop”, vertelt Maxim verder over dit zeer geslaagde project met een industrieel loft interieur.

Industrieel loft interieur
Industrial Home Decor

Een knipoog

Maxim koos voor rijk gekleurde decoratieve elementen die bijdragen aan de gezelligheid en een warme leefruimte creëren. “Mijn uitgangspunt in dit ontwerp is geel en zwart die symbool staan voor waarschuwingsborden of hekken en strepen die worden gebruikt voor de bouw. Door middel van grote prints op elke deur zoals ‘Exit’ of een groot ‘WC’ teken heb ik de navigatie in deze lof een knipoog meegegeven”, vertelt Maxim. Alles in deze loft is op maat gemaakt en ontworpen. Een prachtig resultaat binnen de woonstijl industrieel, met oog voor detail.

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje bij alle binnenkijkers

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.