Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij interieurarchitect Remy Meijers

Binnenkijken bij interieurarchitect Remy Meijers

Interieurarchitect Remy Meijers woont en werkt in een prachtig verbouwd historisch pand in het centrum van Utrecht. Zijn kantoor bevindt zich beneden en hij woont, samen met zijn vriendin, boven. Zodra je binnenstapt valt alle hectiek van de stad weg. Het interieur is zo aangenaam. Het eerste woord wat opkomt is sereen. In binnen- en buitenland raakt men in de ban van de interieurs van Remy Meijers.

Binnenkijken bij interieurarchitect Remy Meijers

Perfectie

Interieurarchitect Remy Meijers werkte de afgelopen twintig jaar keihard conform zijn eigen principes en inzichten. Ondertussen is het merk Remy Meijers een feit. De kracht van deze gedreven vakman, ligt in de totale aanpak. Alles moet kloppen en op elkaar afgestemd zijn. “Alle ruimtes moeten in eerste instantie kloppen,” vertelt Remy. “Je kan de mooiste meubels hebben maar wanneer de ruimtes niet kloppen, werkt het niet. Ik kijk eerst naar de structuur van het pand. Ik zie het eindplaatje altijd al voor ogen maar de weg daar naar toe is altijd nog een lange reis.”

Binnenkijken bij architect Remy Meijers

Binnenkijken bij architect Remy Meijers

 

Elk detail van zijn ontwerpen wordt zorgvuldig overwogen en moet in balans zijn. Een logische stap was dan ook dat Meijers een meubellijn heeft ontworpen zodat werkelijk alles tot in de puntjes het signatuur ‘Remy Meijers’ draagt. “Je kan natuurlijk meubels van andere ontwerpers gebruiken maar het totaalplaatje wordt versterkt wanneer ook de meubels volgens jouw visie zijn ontworpen. Dan past alles naadloos in elkaar. In eerste instantie heb ik de meubels ontworpen voor mijn projecten maar ondertussen heb ik een complete meubellijn. Er zijn ook mensen die niet een heel interieur door mij laten ontwerpen maar wel heel graag een meubel van Remy Meijers in huis willen hebben. Ik ga dat in de toekomst nog verder uitbreiden met accessoires zodat echt alles van mijn merk verkrijgbaar is.” Een echte perfectionist. En dat moet ook want alleen zo kan je een sterk merk bouwen. En dat merk staat ondertussen als een huis.

Binnenkijken bij interieurarchitect Remy Meijers

Shades of grey

De kleur grijs speelt een belangrijke rol in de ontwerpen van Meijers. Al ver voordat het beroemde of moeten we zeggen beruchte boek ’50 tinten grijs’ verscheen, publiceerde hij het boek ‘Shades of Grey’. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van grijstinten. Van ‘grijze-muizen-grijs’ is absoluut geen sprake. Saai zijn zijn ontwerpen allerminst. Door het gebruik van vele tinten grijs en natuurlijke materialen zijn de interieurs tijdloos en kunnen ze heel lang mee. “Bij mij moet je niet komen met de vraag of ik een heel kleurrijk ontwerp wil maken. Misschien één keertje voor de lol,” grapt Meijers. “Ik houd gewoon niet van kleur,” vertelt Remy verder. “Ik heb daar niks mee. En ik vind het vaak ook niet iets toevoegen.”

Wil je het hele interview lezen en nog meer foto’s bekijken? Je vindt het in de april 2014 editie. Veel leesplezier!

Bekijk hier vijf prachtige interieurontwerpen van Remy Meijers.

4 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.