Stek Woon & Lifestyle Magazine

Goed voorbereid het najaar in: vijf tips voor een heerlijke herfst

De temperaturen dalen en de herfst staat alweer voor de deur. Dat betekent niet het einde van gezellige barbecues en het opzoeken van de ontspanning in de buitenlucht. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kan genieten van de herfstdagen is een goede voorbereiding op het seizoen essentieel. In dit blog delen we vijf tips om goed voorbereid het najaar in te gaan.

Zelf een veranda bouwen | Droomtuin

Maak je terras herfstproof

De herfstdagen kunnen pas echt beginnen als je jouw tuin en terras hebt klaargemaakt. Reinig het terras grondig, snoei de planten die nodig zijn en vrolijk je buitenruimte op met prachtige herfstbloeiers in mooie potten. Zo creëer je een sfeervolle, uitnodigende plek om te ontspannen en te genieten van de nazomerse dagen.

Tuin opknappen | Stek Magazine

Een echte aanvulling

Wanneer je veel herfstdagen in je tuin wil spenderen dan mag een goede barbecue niet ontbreken. Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte barbecue dan moet je niet alleen rekening houden met het merk, maar ook met een aantal factoren. Overweeg de grootte van het grilloppervlak, de kwaliteit, hoe de hitte is verdeeld en wat de extra functies van de barbecue zijn. Kijk ook naar het merk van de barbecue. Een BBQ Napoleon biedt een breed scala aan opties aan. Zorg dat je ook alle benodigde BBQ accessoires in huis haalt, zoals tangen, spatels en grillmatten.

Beschermen tegen de winter

In de zomer genieten we graag van de zon maar ook in de winter kan een klein zonnetje al heerlijk aanvoelen. Wil je jouw tuin geschikt maken voor alle seizoen? Dan kan je ervoor kiezen om een overkapping te plaatsen in je tuin. Zo kan je tijdens de warme zomerdagen de schaduw opzoeken in je eigen tuin en in het vroege voorjaar en najaar beschut genieten van het buiten zijn.

tips tuin najaar

Tuininrichting

Jouw najaar is pas helemaal compleet als je tuin er gezellig bij staat. Hier zul je veel tijd spenderen. In de zomeravonden kan je genieten van een heerlijk diner terwijl de zon ondergaat, in de ochtenden kan je een bakje koffie drinken en het nieuws bekijken en kinderen kunnen hier gezellig spelen. Zorg daarom dat de tuin er leuk en gezellig bij staat en zorg voor de juiste tuinaccessoires. Denk aan kleurrijke bloemen, sfeervolle verlichting en comfortabele tuinkussens. Zeker in het najaar en de winter is goede verlichting belangrijk en maakt een tuin gezellig.

Ga er op uit

Vergeet niet tijdens najaar ook leuke uitjes buiten de deur te plannen. Maak een lijst van uitjes en activiteiten die je wilt ondernemen. Denk aan woonbeurzen, pretparken of maak een mooie wandeling in het bos. Door jouw herfst uitjes te plannen, hoef je niks te missen en kun je volop genieten van alles wat het najaar te bieden heeft!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.